Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Генератор Helios
Bat_Vanko:
Сещам се за поне три начина по които магнита ще взаимодейства с екрана:
1. Привличане при приближаване и отдалечаване - при подходящата конструкция може да се получи компенсиране да двете сили и тяхната работа, като влиянието може да се сведе до минимум;
2. Индуциране на вихрови токове в екрана, те винаги ще влияят, но при използване на листов екран също могат да бъдат минимизирани;
3. Индуцираното ОЕДН от тока в соленоида - там нещата са винаги в противодействие на въртенето. Когато екрана се отваря тока нараства и се индуцира все по голямо ОЕДН. То създава свое магнитно поле което привлича отдалечаващият се екран и се стреми да го върне. В този момент магнита също се стреми да спре екрана. За разлика от приближаването на екрана когато силата на тока от ОЕДН намалява и единствено магнита привлича в случая.
epwpixieq-1 аз коментирам фактите а не идеята. А те за следните: идеята е принципно работеща, но да не се очаква КПД > 1. Получава се разновидност на нормалните електрогенератори, но с доста по лоши параметри.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 02, 2019, 09:00:05 pm ---Ако искате да кажете, че ще се получи промяна на В полето, при опредено екраниране, да, само посочете материал които ще върши тази работа, и особено този материал не трябва да взаимодейства с В полето, понеже в противен случай, въвличате друга динамика (както вие обяснихте), между В полето и индуцираните токове в екрана, който ще влияе директно и на бобината.
--- Край на цитат ---
За съжаление не познавам материал който екранира но не взаимодейства с магнитно поле. Ако някой открие подобен материал със сигурност ще получи Нобелова награда.
Радико:
Как имаме 90 градуса? Не ги ли виждаш? Колко е ъгъла сключен между равнината на въртене на диска и посоката на магнитното поле на неодимовия магнит така както е показано в документа. За другите 90 първо искам да уточниш какъв смисъл влагаш в това "Б поле" има ли "А поле"
Радико:
А и Бат Ванко писал
Значи имаме привличане от магнита напред при влизане на екрана и привличане назад при излизането му. Съвсем очевидно е, че това са две еднакви величини различни по знак и сбора им е нула. Въпроса опира до това че действат в различно време значи нужно ни е събирателно устройство, демек маховик. И сега изненадата:
Тока през намотката ще направи стержена да бъде магнит АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ ПО РАЗПОЛОЖЕНИЕ И СВОЙСТВО КАТО НЕОДИМОВИЯ. следователно неговото взаимодействие с екрана ще е еднакво с преди това описаното. Тоест ще имаме две нули "не WC"
При парамагнитните екрани положението е идентично, но всички стойности си сменят знаците. На финала пак две нули.
Аtos:
--- Цитат на: Vector в Март 02, 2019, 04:50:20 pm ---Атос,каква е причината Енталпии да бъде блокнат?
--- Край на цитат ---
Причината, драги ми Векторе е посочена тук:
http://mazeto.net/index.php/topic,9885.15.html
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Март 02, 2019, 09:26:24 pm ---Колко е ъгъла сключен между равнината на въртене на диска и посоката на магнитното поле на неодимовия
--- Край на цитат ---
Чак сега разбрах какво изразихте в предния си коментар, но не мога да разбера защо гледате на сравнението на устройствата по такъв начин, не мисля че ъгъла на редукция има някакво значение изобщо. Най-малкото понеже ако беше така то това устройство http://www.angelfire.com/ak5/energy21/magnetictechnology.htm и то нямаше да работи понеже прави превключване точно на "комутиращата енергия е на 180 градуса спрямо работната" принцип. За него съм сигурен, че ефектът съществува, понеже съм конструирал устройства, които работят на този принцип.
--- Цитат на: Радико в Март 02, 2019, 09:26:24 pm ---искам да уточниш какъв смисъл влагаш в това "Б поле" има ли "А поле"
--- Край на цитат ---
Стандартен смисъл, както си е в дебелите книги: https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_field#The_B-field
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия