Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
Аtos:
van, колко енергия е нужно, за да натегнеш мощна пружина, та да и усвоиш единствения полезен импулс после? Или за издигането на 1 тон чук, който пускаш после рязко?
Това е събиране, акумулиране и после изведнъж - прас! С кондензатора е същата работа.
И този умножител на напрежение вади високо напрежение, но къде отива "I", големината на тока (ампери) ? Той би ставал единствено за точкова заварка (и то със съмнителен успех), какво остава за някаква постоянна мощност?
Или оспорваш дядо си Ом?
Да, може да се предположи, че Тесла е направил фокус - имал е някъде собствен излъчвател на енергия и е успял да конструира приемник, монтиран в автомобила, но това е съмнително предположение, макар и вероятно.
А да си представим иначе какъв е бил нормалния "радиофон" по негово време...или е разчитал на космическия радиофон?
Тази схема с детектора е плод на безуспешните интерпретации на "разбирачи". Не отричам, че е възможно Тесла да е реализирал подобен електромобил, но не и по този абсурден метод!
Ясно ми е, че с това изпадам в позицията на деструктивните отрицатели - "Не знам как е, ама баш тъй не е!"
Но трябва да сме реалисти понякога, колкото и да ни се иска да има вълшебници и феи.
П.П.Радико и той писал едновременно с мен...
Аtos:
--- Цитат на: Entalpii в Февруари 17, 2019, 02:39:19 pm ---Ом е опроверган в ДЕТЕКТОРНИЯ пренос, Атос!
И това води до мощната СЕ от Криопатента!
--- Край на цитат ---
Ами...да очакваме тогава собствената ти демонстрация на това опровергаване - с личен клип...или...?
Михаил Кузмов:
Entalpii, успокой топката! Шъзъбрънът мазето ако така я караш!
Аtos:
--- Цитат на: Entalpii в Февруари 17, 2019, 03:30:27 pm ---И Криопатента го опровергава - "окъсяваш" кондензатора през по-малко съпротивление, а електричеството по-бавно и маломощно става на... "жега". Топло приижда и дава електричество.
--- Край на цитат ---
Май говориш за друг вид ток, който не само не разбираш, а дори и не подозираш, че съществува.
За приемането на честоти, излъчени от енергии различни от познатите досега, не стига конвенционалното познание за електрониката! Сравнението с детекторен приемник е бегла представа, но не и реален пример!
Тук си много далеч от Тесла (както и аз, но ти-повече).
По-добре си хвърли мозъчните усилия (ако ги има) в някаква конкретна разработка, вместо в пропаганда и лозунги.
Какво предлагаш - да се вдигнем на въоръжено въстание и да превземем училищата и университетите или нещо друго?
Твоята работа е като хуленето на политици в кръчмата - всички са маскари, но без да предлагаш алтернатива!
Вземи "окъси един кондензатор" сам и докажи принципа!
В момента поведението ти е като на малко дете, което упреква родителите си, че не са милионери!
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Февруари 17, 2019, 11:50:26 am ---van-4oo, тоя car с железни гуми ли трябва да се търкаля по земята, за по добро заземяване?
--- Край на цитат ---
То това е проект за трамвай, бе, бат' Мишо...пак не си разбрал нещо, аман вече от теб ;D
--- Цитат на: Радико в Февруари 17, 2019, 11:50:10 am ---Димитре въобще няма да ме учуди ако van е убеден също така и че земята е плоска.
Почвам да се чудя винаги ли е имало толкова много наивници или верно пръскат с нещо за оглупяване.
Ще помоля Атос да премести темата в раздел видим само за регистрирани потребители да не се излагаме.
--- Край на цитат ---
Няма да местя точно тази тема, всеки да се излага колкото иска, на воля ;D
ndm:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Февруари 17, 2019, 04:12:19 pm ---Entalpii, успокой топката! Шъзъбрънът мазето ако така я караш!
--- Край на цитат ---
Дей са притеснява, всичко сме съгласували.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия