Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения

Структурирана вода

<< < (2/5) > >>

Аtos:
Румене, има доста информация в нета, първо се позапознай с това - онова, после питай тук, да сравниш мнения!

Първият ти въпрос трябва да е "Какво означава структурирана вода?",
а вместо това е - "1.Стуктурирана вода с какво PH e , или променя ли се то при структурирането ? "

То е все едно да зададеш въпрос от инженерно естество и той да звучи така:

"Работещият механизъм с какъв КПД е и променя ли се при сглобяването?" без да си уточнил за какъв механизъм става дума изобщо!
Или пък - "а храната полезна ли е за организма?"
Водата има толкова видове структуриране, че ти е бедна фантазията...

Vetap:
В България най-голям специалист по водата е проф.Живко Желев. До колкото имам информация чете лекции в Смолян.
В "Тубата" има негови филмчета.

rumen21:

До тук нищо конкретно ....., темата не е толкова лесна колкото изглежда .

Добре ,хайде да започнем отначало с въпросите :

1. Какво представлява структурираната вода ?

2. Как се определя или изследва получената структура ?

3. Как въздейства на организма ?

Просто се надявам на който му е ясно всичко  , да даде  конкретни разяснения , които лесно да могат да се проверят.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: montanar в Февруари 21, 2019, 06:09:42 pm ---Аджиба за каква структура можем да говрим при течна вода - под структурност аз разбирам опорядъченост и стабилност - в вода в течно състояние както и въздуха са аморфни вещества и според мен за никакво структуриране и дума не може да става - водата добива структурност като замръзне - тоест тогава имаме вече кристална решетка демек структура.

--- Край на цитат ---
Това си е ваше виждане, и тук ви е грешката, понеже структура има даже и без нещо да е замръзнало, но за това човек трябва има поглед върху нещата, а вие, поне в вашите определено неинформирани заключения, явно не сте придобили този поглед.

Арахая:
rumen21,а къде са твоите разсъждения и доводи по темата? Сподели и своите знания, прочетеното!

Малко превод от един от линковете (на немски са)....
https://www.lebendiges-trinkwasser.de/strukturiertes-wasser-ist-wichtig-fuer-die-gesundheit/
http://iq-well.com/strukturiertes-wasser-2018/

 „Структурираната вода  е едно понятие, за което повечето хора имат неясна представа. Те я свързват със теми като  жива вода, енергизиране на водата, витализиране на водата и погрешно я свързват с областта на езотериката.  Структурираната вода би могла научно ясно да се дефинира, докаже и произведе. Със тази статия искам да разясня какво е структурирана вода, какво значение има за здравето и какво практически би могъл да направи човек, за да има повече от нея в тялото си“
И обобщение, че не ми се превежда буквално...
После се казва, че от повече от 100г. се подозира, че водата освен трите състояние- течно, твърдо и газообразно, има и четврто състояние. Проф. Gerald Pollack от USA  доказва и изследва тази четвърта фаза, която е междинно състояние межу твърдо и течно състояние на водата. И точно това междинно състояние се нарича структурирана вода или ЕZ вода (Exclusion Zone Water). Избира да я нарече точно така, защото при структурирането на водата нечистотиите излизат навън, а самата структурирана вода, остава като една чиста зона.
Когато се образува структурирана вода, то самите молекули образуват хексагонални структури подобни на плоска пчелна пита. За разлика от ледните кристали, тези хексагонални структури са само двудеменсионални, тоест плоски. И за разлика от ледените кристали, при структурираната вода хексагоналните слоеве не са свързани здараво едни с други, а лежат свободно едни над други и биха могли лесно да  се парзалят/приплъзват (не открих по подходяща дума) едни върху други. Та ето защо структурираната вода я наричат още и течни кристали.

Как се прави структурирана вода? Не знам дали намирам подходящите думи на български, но...
Казва се, че са необходими 3 основни неща:
1. Разбира се е нужно първо нормална вода.
2. След това е необходимо  хидрофилно вещество,  което лесно се разтваря и свързва с молекулите на водата.
3. И топлинно облъчване с IR лъчи, например от слънцето  (казва се, че такова топлинно зареждане може да се направи и с топлина от тялото ни).
После се казва, че в самите ни клетки има структурирана вода, тоест тялото ни е способно само да структурира  водата, която пием. Структурираната вода е с негативна полярност, но в същото време е и източник и на енергия. Обяснява се как в клетката, където има хидрофилна повърхност, се образува хексагонална структура, която е с негативен заряд, а до тях се образуват области с позитивен заряд и така клетката прилича на една малка батерия с "–" и "+" заряд.
След това се казва, че е добре да се пие структурирана вода, защото е близка до водата в тялото ни. Казва се, че чиста вода, а също и чистите плодови сокове добре се усвояват от тялото и стимулират образуването на структурирана вода в него.
За пример се дава, че структурирана вода може да се направи с - планински кристал, аметист, розов кварц....като около тяхната повърхност се образува хексагонална структура. Например слагаш чиста вода в буркан, после слагаш кристал, оставяш я на слънчева светлина и би трябвало да получиш структурирана вода... :D
Казва се и че на пазара се продават машини за структуриране на водата, но дали я структурират не се коментира...
Ами това на две на три преведено. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия