Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения

Структурирана вода

(1/5) > >>

rumen21:
 Една също  важна тема , но мисля, че все още не всичко е казано и доказано към момента.
 
 Моля за отговор на следните въпроси ?

 1. Как се прави се прави структурирана вода ?
 2. Как се изследват нейните физически параметри за доказване на структурирането ?
 3. Как въздейства върху организма.
 4. Приложение : данни от употребата или клинични резултати от изследвания след нейното приложение.

 Поздрави! 

Радико:
Трудна работа. Комай единствената информация по въпроса е в няколко статии тиражиращи една новина:
https://nauka.bg/uchenite-otkrivat-novo-sstoyanie-na-vo/   
Другото което мога да ти дам като "сламка" е, че и леда също има две форми на съществуване. Втората е позната  "на някои хора" като закален лед.

Арахая:
Малкото, което знам  и съм чела (не съм го проверявала и не твърдя, че е така ) за структурираната вода - вода с добър химичен състав (достатъчно чиста) и хармонично подредена кристална решетка или простичко казано-  молекулните пространства сa с подходящи хармонични разстояния. Самата молекула на водата  H2O може да се разглежда като равнобедрен триъгълник, на чийто връх стои голямо кислородно ядро, а в ъглите съседни на основата са концентрирани двата водородни атома. А между молекулите се образуват водородни връзки, като това не са химични връзки между два атома, а е всъщност електромагнитно привличане между двуполюсни молекули.  Установяването на структурата на структурираната вода става с доста силен микроскоп.  Начини на получаване- чрез замразяване и после размразяване, чрез слагане на сребърен елемент в нея  или различни видове камъни например като  клиноптилолитов зеолит (който пък има имтересна пореста структура, тоест с препратка към кухите структури ;). И още куп други неща съм срещала- че можело с ръце и мисъл да се структурира, като се поставя например между магнит подкова (тоест между „ –„ и „+“ магнитен полюс), като се зарежда с оргонно поле, чрез поставянето ѝ върху графични изображения- напр. цветето на живота, като й се пуска хубава музика :)... За въздействието ѝ(неофициални неща)има много писано в нета. Но дали, кое, как и колко... На научни доклади и клинично тествани резултати не съм попадала.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: rumen21 в Февруари 16, 2019, 09:07:23 am --- Една също  важна тема , но мисля, че все още не всичко е казано и доказано към момента.

--- Край на цитат ---
Това ще го приема като шега, понеже ако сте се интерсували по въпроса, а от въпросите ви се вижда че не сте, ще осъзнаете че комерсиално не се дават средства за такъв вид изследвания.

Ако имате познания по английски и идея как да търсите специфична  информация на нета, могат да се нямерят сравнително добри материали на нета. Ето като за начало по концентрирана информация: http://www.waterconf.org/ ( както ще видите тази конференция се провежда в София, от няколко години ).

Потръсете за "ЕZ water". Структура на водата може да се получи и по елементарен начин като си направите машина за водовъртеж в домашни условия, има такива показани доста на нета ( ето най-елементарния пример https://www.youtube.com/watch?v=Zi1ugDEmq9Q) . Слагате на дъното на това устройство речни камъни за минерализация и ползвате тази вода за пиене.

За изследванията, въздействията на водата върху организма и клиничните изследвания трябва да си ги правите сам ( най-елементарното е да видите как такъв тип вода въздейства на растенията ) или да търсите публикувани резултати (от първата препратка) макар че има и други източници, но отново почти всичко е на английски. Като цяло обаче, както вече споменах, нещата са страшно неустановени в тази насока.

rumen21:
Разбира се ,че не е шега ! Моята тема е опит да се намери истината !

А истината знаеш как се намира : чрез теоретична обосновка , повтаряемост на опита и резултати които могат да се изследват.
Елементарно е , просто нещата или хипотезите трябва по някакъв начин да се потвърдят или обяснят.

В момента мога да задам 3 въпроса :

1.Стуктурирана вода с какво PH e , или променяли се то при структурирането ?
2.По книгата на руски автор Максим Баринов , живата вода  (положителната ) ,(предполагам и структурираната) трябва да се прави в определен часови диапазон :

от 3 до 5 часа
от 9 до12 часа
от 15 до 16.20 часа
от 20.30 до 21часа

Какво е обяснението ? Ако информацията за часовия диапазон е истина , по часовата зона на България, каква ще бъде корекцията ?

3. След като е налице много информация за която не съм информиран, моля да се посочат точно и ясно  методи за създаване на структурирана , положителна или жива вода и резултати от приложенията и !

Ще се радвам  всичко да стане ясно .... и накрая да чуя :  " Елементарно , драги ми Уотсън" !!! :)

Поздрави !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия