Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (16/67) > >>

Радико:
Това, че човек е животно мисля, че не подлежи на съмнения. Ако не е животно какво ще е? Риба или медуза? Въпроса е, че освен животно човека е очевидно и още нещо друго. Те това другото коментираме, животинското начало е ясно на всички.

hyparh:

--- Цитат на: atos в Януари 28, 2019, 11:16:27 pm ---Хипарх, прочетох и аз превода ти...какво излиза?
Че 7 наистина е "божествено" число?
Ако "най-простото обединение от първични атоми Ану никога не надхвърля повече от 7 на брой", това ме навежда на заключението, че въпросното "най-просто обединение" е разположено в равнина (2D).
7 е броят на идеално прилепените еднакви окръжности в равнината. Оттам се получава и хексагоналната конфигурация на...обикновената снежинка (един централен и шест лъча) :D
Микро и макро модел.
Тези равнини структури, може би вече търпят по-нататъшно подреждане от по-сложен порядък в 3D...

--- Край на цитат ---

При обединение над 3бр. вече може да не лежат на една равнина.

"Трябва да имаме предвид, че диаграмите обрисуват триизмерни обекти и невинаги Ану лежат на една равнина."

Което е в сила още от второ етерно подниво или Е2. Картинките са налични във въпросния превод и е хубаво да се разгледат за по-добра представа (макар че се виждат само от регистрирани потребители). Най-добре е да се прочете глава "The Nature of Matter", където нещата са описани в детайли и са налични всички диаграми.

http://hpb.narod.ru/tph/TPH_OC01.HTM

Интересно е да се отбележи, че при подлагане на електричество, Ану се подреждат по посока на тока в успоредни редици и движението им се забавя. В случая най-вероятно става въпрос за свободните Ану, а не тези в точно определена подредба, образуващи конгломерат (някое етерно подниво) или завършен атом на хим. елемент.
"Линиите на електричеството", по които се подреждат Ану, може да са съставени от отделните градивни елементи (мехурчетата празнота, както се изразяват в книгата), съставляващи и техните спирали.
Оттук може да се направи интересен извод, че електричеството се проявява по различен начин на различните нива на материалното, като съответно зависи и от вида на средата. Например поведението на тока е едно във вакуум (където се излъчва и зависи почти изцяло от отрицателния електрод - катода) и съвсем друго в метален проводник, където може да се усуква под формата на двойна спирала (Лийдскалнин).
Във всички случаи става въпрос за забавяне на етерално движение и произтичащите от това последствия, като едното от тях е електричеството.

venzi:
Здравейте колеги, търся да покажа нещо ,което не е точно по темата,
но отговаря напълно на света в който живеем.
Отговаря на деня и събитията от него.
Един велик човек преди 300 години написа нещо с което е вярно и днес.
За тези които се интересуват няма да преразказвам, само ще снимам написаното от ЕРАЗЪМ Ротердамски през 1508 година.

venzi:
Това са някой от страниците за които мисля че са валидни и днес.

venzi:
Това са някой от страниците за които мисля че са валидни и днес.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия