Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Човекът - копие на Бог или напреднал примат?
технократ:
Джендъризация, двуполови същества, аз определено обаче смятам, че не съм произлязал от тях ;D за другите не знам.
технократ:
Има ли някой от тук пишещите, да е чел библията, и какво мнение има за тази книга. Аз лично съм я прелиствал и попрочитал тук и там от нея, мога да си кажа мнението че това е една историко-епична-митологична и алегорична литература, писана в продължение на хилядолетия от най различни хора, царе, пророци, овчари, земеделци, лихвари, занаятчии. Библията няма автор, но определено засяга исторически събития, например поробването на евреите от Египтяните, тяхното изгнаничество и тяхното самосвобождение. Забележете че израиловите синове, са били в пряк контакт с държави от най дълбока древност, мидо - персия, вавилон, римска империя, та до наши дни. Не е изключено и в момента да се пише библия. В библията се посочва че римската империя ще възкръсне, и някои интерпретатори на библията казват че това е съвременият европейски съюз, и че именно от неговите папистки прослойки, ще пръкне антихристът. Коледа, рождество христово, според някои пастори и проповедници, не е истинското рождество христово, което се чества на 25 декември всяка година, а е лъжа на църквата която е подръжница на антихриста а папите са негови наместници. Ако някой смее да твърди това през средновековието неминуемо ще бъде изгорен на кладата за ерес. Който се интересува да гледа клиповете на Пастор Георги който е в америка, ето и линка към канала му в тубата, аз даже си писах във фейса с него.https://www.youtube.com/channel/UC3Js7GSFpJf55uyIkOXtO3w/videos
Ето и фейса на Георги
https://www.facebook.com/groups/1026782650834006/?multi_permalinks=1078328175679453%2C1078325605679710%2C1078321979013406%2C1078316955680575%2C1077150059130598¬if_id=1547836570400831¬if_t=group_activity
tobo1:
Това което си написал е някакъв миш-маш с добавки от тюрлю-гювеч и манджа с грозде.
Допитай се до хора които изучават христианството и отдели няколко години за учене и ще имаш частични отговори на част от засегнатите въпроси. За повече, ще ти трябва доста по-голяма задълбоченост от това което демонстрираш.
ventsy74:
--- Цитат на: Радико в Януари 27, 2019, 02:23:09 pm --- Ние дори не знаем кога точно е поставено началото, не знаем и къде точно е поставено. На Земята ли, на Марс ли, или някъде съвсем другаде.
--- Край на цитат ---
Радико а ако аз знам.?
Арахая точно картините на Леонардо са показни за това за, което говорим. Искам да кажа, че той е бил човек, който ако му кажеш; нарисувай жена ще нарисува жена до най малката подробност. Това си личи и от изобретенията му нарисувани до съвършенство, на което дори съвременните архитекти биха завидяли. Още повече. Всичко е описано- лостове, механизми, колела, предавки до най малкия детайл. Наистина е имал и развинтена фантазия да конструира неща изпреварващи времето си. А знам ли, може би ги е виждал. Също знаем че не е бил от наи straight.
Четох някъде че има запазени документи от съдебно дело уличаващо го в хомосексуалност.
Човек търсещ съвършената геометрия едва ли би си рисувал, каквото му падне.
Аtos:
Технократ, нали разбираш сам, че това, дали 25 декември е точно Рождество Христово е дреболия на фона на цялата глобална картина с религиите? Учения всякакви, тълкувания - също, че даже и секти.
Говорим за религии от много хиляди години насам, не за последните 2-3000.
Да видим в планетарен аспект какво са 21-23 декември, 21-22 март, 21-22 юни и 22-23 септември?
Някой загря ли? Е, как да не са вплетени в религиите тези дни?
12 апостола, 12 братя, 12 последователя...= 12 зодиакални съзвездия! И винаги има "звезда на небосклона".
"Витлеемската звезда" може да е била Нибиру, може да е била и рядко срещана цикличност от "струпване" на небесни тела в зрима проекция.
"Използвайки компютърни модели, професор Матюс е изчислил, че разположението наистина е рядко - подобно съединение се повтаря едва през 16 000 години, но тогава точката на пролетното равноденствие няма да се проектира в съзвездието Овен (в наши дни, заради световната прецесия, тя вече е отместена в съзвездието Риби). Абсолютно същото съединение, като това на "Витлеемската звезда", ще се случи едва след 500 000 години, когато прецесията ще е "върнала" проекцията на точката на пролетното равноденствие отново в рамките на съзвездието Овен, а останалите космически тела ще се наредят по същия начин, по който са били през 4 г. пр.н.е."
източник - http://historynakratko.blogspot.com/2016/12/blog-post_54.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия