Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (10/67) > >>

ventsy74:
Точно така и  за да не е фриволно затова си мълча досега. Нали виждаш датата на вторите снимки. Просто сега отворихме тема за богове.

Радико:
И все пак много е важно да имаш лични наблюдения когато градиш хипотези. А ако е невъзможно то поне да се опиташ да намериш информация от възможно по първа ръка. Аз така имах хипотеза за едно нещо различна от тази на едни хора близка до такава на други хора и като отидох на място ВИДЯХ, че всички хипотези са пълни глупости. Така се получава при играта развален телефон.

ventsy74:
Радико хипотезата ми е толкова подплатена с факти че и най добрия историк не би ме оборил.

Аtos:
Арахая, добър "обзор" ;D

Само искам да отбележа, че според това, което е достигнало до мен като информация (а то не е малко), анализът ми показва, че понятието БОГ има три основни "назначения" (нещо като понятието "време", както го ползваме):

1.БОГ - благият старец описан в Библия, Коран, Талмуда и т.н. Този бог уж е добър, но лансира...страданията като път за изкупление, без значение дали страдащите са го заслужили - "Бог ги подлага на изпитания". Що за БОГ, който се гаври с чедата си и си играе с тях, като с пешки?
Това е версията, наложена от религиите! Тя има за цел власт и респект/страх и то от(и чрез) несъществуващ "субект"!

2. БОГ - слезлият от небето господар, който има страховити сили и необичайни умения! Той показва или наказва! Неговата воля се изпълнява на мига! Наказанието за неподчинение е смърт (не ад), за духовен аспект и дума няма! Който го слуша и почита е дарен с власт и привилегии преживе! Такива са боговете в древен Рим, Египет, Гърция, Америка (инки, маи, ацтеки, толтеки...). Тези "богове" имат човешки слабости - просто са другопланетяни! И не бива винаги похотливите им актове - съвокупления със земни жени и съответно поколение от "полубогове" да се приписват на изследователска страст, това си е било удовлетворяване на чист нагон!
Първите от тези "богове" АН-У-НАКИ, са създали човека чрез генно инженерство, кръстосване на своите гени с такива на местни примати, за да оцеляват в отровната азотна атмосфера.
Всеки сегашен евгеник (напреднал дял в човешката генетика), ще ви каже, че много по-лесно би било да се проектира организъм, живеещ във вода, отколкото такъв, в предимно азотна атмосфера! Това е било много преди човек да създаде общности и общества. Последните изследвания доказват, че женският съвременен ген е на около 300 000 години, докато генът на съвременният мъж е "едва" на 150 000 (няма мъж на света с прародител на повече от 150 000 години) - явно, наложило се е "рестарт" на програмата за мъжки индивиди.
Следващите богове-господари не са били създатели, а...само властници!

3. БОГ в абсолютен, вселенски смисъл - създателят на първия живот! Според мен, това е висша съзнателна информация, съществуваща в етера, за която говорят учени като Дейвид Буум. Тя е причината за "божествената искра", вдъхнала живот на материята! Може да се каже, че Акаша е паметта на БОГ! И понякога усилията да си обясним дали , как, защо, и т.н. са толкова ограничени в смислов аспект, че самото понятие "смисъл" си губи смисъла ;D
То и самото то, милото, е рожба на ограничената ни умственост...

--- Цитат на: ventsy74 в Януари 27, 2019, 12:50:57 am ---Радико хипотезата ми е толкова подплатена с факти че и най добрия историк не би ме оборил.

--- Край на цитат ---
Е ха кажи я тази хипотеза, де? Изплюй камъчето най-сетне! Само се плашите един-друг с Радико, че тезите ви са шокиращи и неприемливи за шаблонното мислене, дай да видим сега?

ventsy74:
Ами как да ти кажа. Преди 2019г един го каза и го разпънаха на кръста. А и ти го засегна леко във втората си хипотеза. Факт е че Бафомет от демонологията е със женски гърди. Но виж при сатанинската църква в америка дори и там направиха статуята без гърди. Как ти звучи ако кажа че началото на човечеството е от двуполови хора.?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия