Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (59/67) > >>

Altium:
А откъде знаете, че възкръснал?? Има ли някакви доказателства за това?

Според мен това е просто една легенда на 2000 години, която е измислена от византийците.
И тази религия е измислена с цел контрол на широките народни маси, на които отдавна е известно, че интелектът им не е особено развит и са особено податливи на такива неща и лесно вярват на сляпо, без да се интересуват доколко това е истина.

Е от това по-добро средство за контрол на масите просто няма. Много са били умни тези, дето са го измислили (византийците).

filchef:

--- Цитат на: Altium в Април 29, 2020, 11:23:59 pm ---А откъде знаете, че възкръснал?? Има ли някакви доказателства за това?

Според мен това е просто една легенда на 2000 години, която е измислена от византийците.

--- Край на цитат ---

Това показва колко си далеч от истината - първите християнски документи са написани на арамейски един отдавна отмрял език.Чукча не читател чукча писатель.

MTM:
Altium преди 2000г.е нямало Византия. Имало е Рим. С техните богове..

Altium:
Ама християнството се разпространява точно след като императорът на Византия който бил християнин след успешна битка с Рим съответно получава цялата власт над териториите на Рим, неграмотник такъв.
История не си ли учил?

И след това той го разпространява насилствено - който не иска да стане християнин просто го убиват или измъчват.
И за 200 години с такава насилствена политика е станало официална религия в цялата територия на бившия Рим.

Та точно заради такива факти аз съм заклет атеист.

Радико:

--- Цитат ---  Та точно заради такива факти аз съм заклет атеист 
--- Край на цитат ---
Изключително интересна доктрина.
Това обаче според мен означава, че ако аз съм научил за първи път, че "2+2=4" от някой като Чикатило "нали все пак и той е бил даскал" трябва да стана заклет отрицател на това твърдение и цял живот да твърдя, че две плюс две не е четири.
Интересно, трябва да помисля повече върху това.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия