Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (52/67) > >>

MTM:
Гледах Научно популярен филм,в който се търсеше истината.
 Дали Адам и Ева са ни пра родителите, описани в Библията.
 От всички раси по света, взеха ДНК проби и се оказа, че 1мъж и 1жена,са нашите пра отци.
 А откъде тези(този), който са писали Библията са знаели това..

EDM electronics:
Понеже съм от сектата на извънземните  ;) и не съм религизионен догматик, щото се ограничава мисленето, ще ви предложа едно тълкуване на Стария завет в една от книгите на Ян ван Хелсинг     Не пипай тази книга. Та там се говори за богоВЕ, не за Бог, т.е. в множествено число. Какви са тия много богове е интересния въпрос? Доста добре е описан един процес на Богове дошли от небето с огнени кълба - дисколети и се заели с един процес на съзидание, който днес наричаме клониране.

Който разбира от библия, да ме поправи, ако не се говори за богове в множествено число. Да не говорим за диаметралното противоречие в тезите на двата завета. Имало е в митологията и гръцки богове и египетски. Имат подобно описание. Освен това тези т.н. богове много от тях са намерени, като мумии в Египет и по нищо не приличат на хората по скелет. Как да игнорираме подобни факти?

Не ми се мисли какви извинения ще правите един ден атеисти и църковници, като пристигнат извънземните, де ш съ крийти?  :D
Католиците вече си сложиха ламаринка и папата призна, че има извънземни. Агента на ЦРУ Вартоломей - предател на православието, още нищо не е признал.

А за много религиозните догматици:
Отговорете ми, що за езически ритуал има в православието, да колиш, режеш на парчета и изпръскаш навсякъде с кръв земята от младо агънце, невинно, сладко, мило, в името да угодиш на Бог? Зловещо звучи, нали? Зловещо...

Подобни кланета е имало при езичеството.

krasias:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 15, 2020, 06:43:53 pm --- Та там се говори за богоВЕ, не за Бог, т.е. в множествено число. Какви са тия много богове е интересния въпрос?

--- Край на цитат ---
Боговете са представители на Бог тук в материалния свят и астралните светове във ведите пише че са около 330 000 там също пише че дори боговете не знаят точно какво е Бог но му се подчиняват изцяло. Те са просто управители оставени от Бог тука да управляват световете има си цели йерархии. Повечето хора не го знаят това и бъркат боговете с Бог и повечето религии са основани и се кланят на някой от боговете, дори еврейския бог много ясно си го казва в библията " да нямаш други богове освен мене". Обаче извънземни наистина си има и те са идвали тук преди та даже и сега са тук.
--- Цитат на: EDM electronics в Април 15, 2020, 06:43:53 pm ---Отговорете ми, що за езически ритуал има в православието, да колиш, режеш на парчета и изпръскаш навсякъде с кръв земята от младо агънце, невинно, сладко, мило, в името да угодиш на Бог? Зловещо звучи, нали? Зловещо...

Подобни кланета е имало при езичеството.

--- Край на цитат ---
Ако говориш за курбана, да прав си езически ритуал е и не е от християнството защото при разпространението си по други места не може да заличи всичко и приема някой от местните ритуали. Интересното обаче е че ако попа направи правилно ритуала независимо че биват заколвани  и драни убитите животни не ги боли няма болка у тях. Това го казвам като човек който може да усети такава болка от поне 40 метра, аз не мога да понасям да убиват и дерат живото близо до мен.

Радико:
ЕДМ  Много добре даже бих казал възхитително.
Има какво да се добави разбира се. Примерно никъде в библията не може да бъде намерен израза "аз съм единственият бог" има "аз ДА ВИ БЪДА единственият" което е доста по различно.
Като добавим към това и изхвърлената от библията "защо ли" Книга на Енох, нещата стават много интересни. За мислещите разбира се. И аз отдавна твърдя, че комай древногръцката митилогия е наи реалистична от всички други.
Апропо преди известно време ми хрумна изневиделица идеята: дали тази карантина тия забрани за излизане в паркове, градинки, особенно нощно време не са с цел хората да не видят нещо. Съжалявам, че не я споделих и сега какво намирам:
https://m.dir.bg/it/tehnologii/saobshteniyata-za-nlo-sa-se-uvelichili-po-vreme-na-pandemiyata 
Меко казано странно съвпадение.

EDM electronics:
krasias, това с агнето го дадох за пример, защото един колега от форума ме обвини, че съм се увлякъл по западната религия, как беше ню ейдж ли, щото говоря за прераждането, иначе интелигентен човек, не говори глупости. ;)

Та за тия църковни ритуали ли да милея? Иначе съм си православен християнин, няма къде да ида, българин съм, какъв да съм? Но ши ма извинят поповите и баба им Гуци с лявата резба  ;), имам други виждания по някои въпрос, като извънземните и прераждането.

То, прераждането е било религиозно схващане на ортодоксалното християнство още от самото начало. Но не помня през кой век точно, на някакъв вселенски събор решават да го премахнат. И после такива като мен ги анатемосват, карат ме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, не УБЕДИТЕЛНО да мисля догматично. Местя го в другия крачол за тяхното анатемосване. Туй да си наложиш на логиката да не работи е доста трудна задача.

Иначе krasias, всичко което си написал не само съм съгласен, но го вярвам, че е точно така. Не съм чел конкретно нещо от ведите, но в други книги съм срещал пасажи и знам, че библейската история с потопа и възкръсването е много добре позната именно от там, т.е. вероятно повторена, потретена или преписана. А ведите са най-старите писмени документи, писани на санскрит. Хиляди години преди Христа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия