Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Човекът - копие на Бог или напреднал примат?
VITAN:
--- Цитат на: atos в Април 15, 2020, 11:42:25 am ---Има, Витане...муфлони се наричат :D
Но там, където живеят (по скалите), вълци няма. По-интересно е растението царевица! То не може да се размножава само в природата!
--- Край на цитат ---
Ааа..а, не! Изпървом Алтиум трябваше да отговори, не да му помагаш.
Муфлонът (Ovis orientalis) е вид бозайник от семейство кухороги (Bovidae), предшественик на домашната овца (Ovis aries). (Wikipedia)
Това не е домашна офца.
И предшественик - веднага включва в логическата връзка причина-следствие: априори дарвинизъм.
Това е науката се нарича: експериментът "не е чист".
Не е доказателство в спора, защото спорим именно за този дарвинизъм!
Altium:
Е сега пък! Аз откъде да знам разликата между вярващ и религиозен? Според мен са една категория хора.
А защо натръшкали цялото стадо - не знам, това вече е нетипично по принцип за вълците, явно са много гладни и имат недостиг на дива плячка и може би са в ситуация пред умиране от глад.
А и хората много често ги тровят, а вълците са доста интелигентен вид и най-вероятно това е техен начин за отмъщение, особено ако са много гладни.
Предшественик на беците е братовчеда на муфлонът. И човекът просто го е опитомил за да му е по-близо когато му се наложи да му тегли ножа, а не да го гони по чукарите цял ден, понеже той пък много бързо и бяга!
Ама и го е оградил заради вълци че даже и пази офците чрез отдавна опитомени вълци - кучетата.
Е как вълкът да припари до овците тогава? Човекът си ги пази яко, защото е алчен и не иска да ги споделя с вълка.
А на по-ранен етап когато го е нямало още човека, то в природата тревопасни и хищници си имат естествена регулация - тревопасните просто са повече от хищниците за да има достатъчно за вторите и да оцелеят като вид.
VITAN:
--- Цитат на: Altium в Април 15, 2020, 12:33:44 pm ---Противоречиш си :)
Първо ме питаш що офТСИте оцелявали ако вълкът може да ги натръшка всичките. И ти отговорих че понеже той е по-умен от някои религиозни, взима само толкова колкото може да изяде.
--- Край на цитат ---
Доказах ти с цитат от новинарски сайт, че вълкът НЕ взима само толкова, колкото може да изяде. Ако не си в час с логиката, нямам никакъв зор да опитомявам дивото...
"И човекът просто е опитомил муфлона" Муфлонът НЕ е овца. Значи един вид животно се е превърнал в друг.
В момента има много милиони видове, човечеството почти 7000 години намира начин да съхрани информация. Чакам доказателство един вид да се е превърнал в друг - поне на половина.
Видовата изменчивост никак не е превръщане на 1 вид в друг.
Не ми пробутвай прицечовки и пр.
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Април 15, 2020, 12:41:03 pm ---"И човекът просто е опитомил муфлона" Муфлонът НЕ е овца. Значи един вид животно се е превърнал в друг.
--- Край на цитат ---
Т.е. това:
не е това:
и нямат нищо общо с това:
Това ли искаш да ми кажеш?
Altium:
Аз за братовчеда на муфлона написах, ама какво въобще значение има кой точно вид??
Човекът е взел диво тревопасно и го е превърнал в овца, кое е толкова сложно за разбиране! :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия