Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (47/67) > >>

teslao:
Голям смешник този almium, как сам се набутва в киреча с голямото си его, знаещ, разбиращ, оценяващ, критикуващ.
 и Словото бе Бог. Има много древни езици говорени по земята като санскрит и арамейски, а има и такива които са били само от звуци възпроизвеждани както птичи песни /по повод на словото/ от времето когато преди пра, пра, пра, ………….пра баба ти е била маймуна.
Бученето на земята което не е създадено от учените / е също слово- кодирано/, но неразбрано от нас.
Сега, сериозно – след като отричаш БОГ, значи, ти потвърждаваш неговото присъствие – не можеш да отричаш нещо което не съществува. Амин.
А това, че си избрал да не вярваш, просто си е твой избор, който може би нищо общо няма с истината.
ОМ.

Аtos:
Юлиане, тъп ли си, или на тъп се правиш?
В тотото е достатъчно едните топки да са само с 20% по-леки (или по-тежки) от другите.
Уж си интелигентен човек, а понякога проявяваш странна наивност. Откакто въведоха електронното обработване на фишовете, цялото тото е шменди -капели... След последния обработен фиш, на компютъра му трябват по-малко от две секунди, за да сканира информацията и да ти извади НЕПЕЧЕЛИВШАТА комбинация (или няколко).
Да, преди около 10 г. просто бяха забравили да сменят числата от предния тираж много трудно да се сетиш...

Алтиум, чети, бе човек...ти сам избирай на кое да вярваш, но...ЧЕТИ!
За да пребориш опонента си, трябва да познаваш добре тезата му, за да има на какво да стъпят аргументите ти!

juliang:

--- Цитат на: atos в Април 14, 2020, 08:50:32 pm ---Юлиане, тъп ли си, или на тъп се правиш?
В тотото е достатъчно едните топки да са само с 20% по-леки (или по-тежки) от другите.
Уж си интелигентен човек, а понякога проявяваш странна наивност. Откакто въведоха електронното обработване на фишовете, цялото тото е шменди -капели... След последния обработен фиш, на компютъра му трябват по-малко от две секунди, за да сканира информацията и да ти извади НЕПЕЧЕЛИВШАТА комбинация (или няколко).
Да, преди около 10 г. просто бяха забравили да сменят числата от предния тираж много трудно да се сетиш...

--- Край на цитат ---

И защо... защо да го правят? :) Помисли малко - тотото (държавното) прибира твърдо 50% от печалбата от фишовете, другата половина се раздава като печалби. Ако няма 6-ца ... парите остават за следващия тираж. Никой не си ги слага в джоба. Тотото винаги ще вземе половината, независимо какво се случва. А като прецакваш хорат редовно, сам си режеш клона, защото хората спират да залагат.

Да, сега ще почнеш да ми обясняваш че има едни мъже в черно, на които ако дадеш подходящата сума, те ще заредят подходящите топки и ще спечелиш джакпота... абсолютно смешни истории. Та за 10 пъти по-малко пари можеш да се уредиш с апартамент на някоя бабичка без наследници... няколко хилядарки на нотариус и няколко стотин на полиция или бърза помощ да ти осигурят данни за подходящия починал "донор"... И тая схема можеш да я правиш няколко пъти годишно, за разлика от далаверата с тотото... в тотото ако всяка година по 2 пъти печелиш дажкпота, ще те разпорят ... :)

Казвам ти ... манията да се търси конспирация във всичко е болестно състояние...

Altium:
Да, точно с аргументи се опитвам да водя диалога, но не се получава нещо. :)
Продължавам да твърдя че да се води нормален логически спор с религиозен индивид е невъзможно.

Защото съзнателното прескачане на въпросите или извъртането им не е коректен начин да се води спор, майстор в тези неща е mind.
Това е стар трик за спечелване на спорове, понеже въпроса накрая се изгубва в масата от други постове и остава висящ, а аз много исках някой религиозен да ми отговори на моите въпроси, все пак аз със всички сили се стремя към Познанието! :)

teslao, тезата ти не е логически издържана.
Аз вярвам че има Бог и дори съм 100% убеден, че той съществува!!! :)
Но също така съм убеден и много добре знам, че не Бог е сътворил човека, а че човекът е измислил Бог.

И това е заради заради явните противоречия на тези религии с науката и особено нелепата им история за сътворяването на света, както и заради престъпленията срещу човечеството, които са извършили неговите официални представители.

Altium:

--- Цитат на: dymelsoft в Април 13, 2020, 04:38:03 pm ---Аз пък бих ти задал следните въпрои:
1. Можеш ли да докажеш, че във вселената не същестува друга различна от човешката форма на съзнание (разум)?

2. Изобщо какво разбираш под термина "съзнание"?
Какво е това? Кога точно може да се каже, че възниква съзнание?
Има ли го това съзнание във вселената изобщо или не.

3. Хомо сапиенс ли според теб е апогея на съзнателността?

4. Допускаш ли съществуването на по-мащабни прояви на съзнание, за които единствения начин да бъдат възприети от човека е асоцирането им с термина "бог", или не ?

5. Моето мнение за религиите към днешна дата е отрицателно. Просто религията е много изостанало средство да опознаване на света от човека, но ....

--- Край на цитат ---
Късно видях въпросите ти, даже ги редактирах защото бяха на един ред и много трудно се четяха.
Апелирам да се пише всяко изречение на нов ред, така е по-красиво и много по-лесно за четене.

1. Не мога много ясно, но това не е доказателство че съществува както твърдят религиозните! :)
Това е просто хипотеза, която не се знае дали е вярна докато науката не се развие достатъчно, за да може евентуално да отговори на нея.

2. Съзнанието е следствие от мозъчната дейност: можем да смятаме, имаме логика и емоции.
Може да се каже, че съзнанието е възникнало точно тогава, когато е възникнал мозъкът.
Той е биологическа сметачна машина просто и се е развивал в течение на милиарди години, това е наистина огромен период от време.
При човека се е развил доста повече от на животните, макар че делфини гарвани са си доста умни и дори имат език на общуване.

3. Хомо сапиенс е апогея на съзнателността на Земята, много ясно.
Други разумни от нашия калибър все още не познаваме и все още не сме срещали.
Но лесно можем да допуснем като хипотеза, че планети като Земята има много и съответно може друг разум може и да има, ама може и да няма! :)
Като развием науката и космологията, тогава вече ще разберем повече.

4. Не допускам, защото първо много лесно може да се спекулира и да се накара хората да вярват в нещо измислено с цел да се контролират широките народни маси, както се е получило с религиите реално.
И второ, след като имаме мозък, ще можем да осъзнаем всичко що е по-мащабно, стига то да съществува и ако ни се представи в подходящ вид и форма.

5. И моето мнение е отрицателно.
И дори смятам, че религиите са били сериозна пречка в развитието ни, а дори и в момента все още са!
Например в момента религията пречи на чалмите да спазват елементарни човешки права и в днешно време сме свидетели на това как чалмите колят и бесят и горят живи хора, това шокира целия свят.

Като се развием още малко, религиите напълно ще изчезнат или ще останат да живеят в най-слабо умствено развитата част на населението, понеже такива са най-податливи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия