Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (36/67) > >>

plcsoft:
Да ви кажа честно, не знам във какъв Бог вярвате ама, този Бог който рекламирате :D доста фалшификати е навързал след себе си!Та  този толкова могъщ и всесилен Господ който е създал света за 6 дена и човека за един ден, все не може да се оправи с толкова тривиални неща за неговата могъща сила като, войните, парите , болестите и куп други човешки недостатъци който са зомбирали човешкото съзнание! Защо така????
Вече над 2000 години това богче проповядва толкова човешки добродетели че като го четеш се разтапяш от възхищение а, като резултат получаваме все по-голямо и поголовно унищожение, все по-голяма нищета човешка и все по-голямо робство, вече и до гроб. Нещо има сбъркано в това, божие слово! Явно глупостта и тъпотията човешка вървят ръка за ръка над 2000 години, ако не и повече.!?!? :(
Те това е дилемата дето ме мъчи, да създадеш света и всичко което я населява за ШЕСТ дена за което се иска наистина колосална творческа сила и мъдрост, а в същото време да си безсилен пред някакъв микроскопичен вирус убиец който унищожава твоите шедьоври, да си безсилен пред парите, алчноста, властолюбието  и цялата система за самотормоз който създават, като унищожават останалата жива природа и живот на планетата. Нещо не се вързват нещата с това богче, доста глупава и недомислена книга ми изглежда а съответно и хората който вярват в нея!

Радико:
Plcsoft.
Защо реши, че бог е "безсилен пред един вирус"
По тая логика той е и безсилен да попречи на лъва да убие и изязде антилопата. Та нали това е една огромна неправда спрямо хрисимата антилопа която никому нищо лошо не е сторила през целия си живот.  Проблема е че както epwpixieq-1 обича да се изразява. Не можеш да схванеш динамиката на нещата. Дори и тия които се опитват да ти обяснят нещата не я схващат.  Както едните дет викат има бог така и другите дет викат няма бог. Има разбира се и малка част от хората които поне схващат, че не могат да я разберат. Това вече е огромна крачка напред спрямо другите.

plcsoft:
 :) :) Радико намека ми е за човешката тъпота и невежество...........  Да поясня, ако не си разбрал!? ;)

dmitarp:
Моята молитва

"Благословен бог наш..."

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...

Христо Ботьов

Радико:
Димитре
Това е много добра илюстрация на неразбирането на хората. Странно, но от Сократ до сега почти нищо не се е променило:
Аз знам, че нищо не знам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия