Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Човекът - копие на Бог или напреднал примат?
dmitarp:
Сега нова песен, фактите не били факти. Бялото не е бяло, а черно. Да се смея или да плача.
Радико:
--- Цитат на: dmitarp в Януари 22, 2020, 09:05:35 am ---Стига с тези, факти, ако имаш инструментариум можеш да подвърдиш: 1. Скоростта на светлината е константа и не зависи от скоростта на източника. 2. Светлината се влияе от масата на обектите. Ето ти два факта, оспори ги ако имаш акъл.
Хайде да ви видим колко сте добри, Технократе и Радико. Оспорете го това, приемам всякакви математически или експериментални доказателства.
--- Край на цитат ---
И защо трябва да ги оспорвам.?
1. Скоростта на звука които се явява вълна във медия също е константна във границите на медията. Следователно светлината също е вълна във медия.
2. Въпррки, че не е категорично доказан факт това означава, че медията се променя "изкривява" под въздействие на гравитацията.
Този вторият факт аз го приемам въпреки, че е доказан само с косвени доказателства и според логиката на Монтанар този факт е неверен. Щом не е категорично измерен и доказан. Има много неща които аз не оспорвам. Монтанар създава внушения, че ги оспорвам защото така му изнася. Аз оспорвам двойния аршин на Монтанар. Какво да направя след като според аршина с който ме мери мен Айнщайн е глупак. За да не изглежда такъв за него той си има друг аршин. Ако бъде приложен аршина предназначен за Айнщайн върху моите хипотези то аз съм гениален физик разрешил всички проблеми на физикат. Е това е и двата му аршина обаче са негодни защото хората отдавна мерят в метри.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: dmitarp в Януари 22, 2020, 09:05:35 am ---Стига с тези, факти, ако имаш инструментариум можеш да подвърдиш: 1. Скоростта на светлината е константа и не зависи от скоростта на източника.
--- Край на цитат ---
Скоростта на звука е константа и също не зависи от скоростта на източника. Виждаш ли аналогията. От друга страна ако червеното отместване се дължи на загубата на енергия в етера, то източника ще бъде неподвижен - въпрос на гледна точка е... Но това че има три различни константи на Хъбъл говори че това разширение на вселената е по скоро грешка в измерването (или тълкуването) а не реално съществуващо явление.
--- Цитат на: dmitarp в Януари 22, 2020, 09:05:35 am ---2. Светлината се влияе от масата на обектите.
--- Край на цитат ---
Гравитацията влияе върху всеки материален обект и фотона като такъв е напълно естествено да изпитва влияние.
ndm:
--- Цитат на: dmitarp в Януари 22, 2020, 09:05:35 am ---И още един факт траекторията на Меркурий, по лесна за изследване. Ви понеже не вярвате на ничия теория, нито на класическта, нито на теорията за относителността, нека с помоща на вашата теория да предскажите траекторията на Меркурий. Способни ли сте на това?
--- Край на цитат ---
dmitarp, Меркурий е много малка планета, ще се пробвам да предскажа, не да докажа, траекторията на звездата Слънце и траекторията на спътника Луна. Естествено с „помощта” и на математическия „апарат”. Само че този път ти ще трябва да опровергаеш и докажеш, че практиката която доказвам не е вярна. Всъщност това може да се направи и за Меркурий, и за всяка друга звезда или планета, но да не изпадаме в подробности.
П.П. накрая ми СЕ прати – що ти трябва на баир лозе….
Ksurnev:
Голяма тема, голяма работа!!!
1:26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
1:27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
1:28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.
1:29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.
https://biblia.w-bg.net/bitie.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия