Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Човекът - копие на Бог или напреднал примат?
montanar:
технократ Залудо ще си е но ако се наложи ще го направя.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Януари 21, 2020, 07:38:52 pm ---технократ Залудо ще си е но ако се наложи ще го направя.
--- Край на цитат ---
Проблема е, че не можеш. Нито един факт, нито един експеримент в последните 150 години. не може да бъде валиден и признат АКО СЕ РАЗГЛЕЖДА ПРЕЗ ПРИЗМАТА ПРЕЗ КОЯТО РАЗГЛЕЖДАШ ПРИМЕРНО МОИТЕ ТВЪРДЕНИЯ.
Казах ти вече приложи твойте строги критерии върху хипотезата на твоя гуру Айнщайн и да видиме дали ще остане нещо от нея. По точно виж дали ще остане, аз съм видял.
montanar:
Теорията е описание на процес - тоя който предпочитам явно съм го попрочел до някаква степен поразбрал - а съм прочел и доста от другите хипотези - те едно ако описват за друго никакви ги няма - това им е проблема и на ефирища и на оргони и на вълни и прочее.
И да - не бих твърдял че е единствената истина но е най отговарящата на реалността която познаваме.
И никъде не бихме разбрали абсолютната истина за тва мироздание щото ми се струва че и лептоните не са предела и в макромащабите има непълноти - така че кой знае ...
Според мен важното е да се има максимална последователност и достоверност на знанието за да може да е устойчива основа за развитието на каквото и да е.
А хипотези всякакви е имало и ще има като в всяка конкорентна среда но са важни резултатите до които водят. Те резултатите и доказват достоверността.
Щото можем да си измислим каквото искаме но апарата с който го направим определя дали това нещо би работило в реалността.
montanar:
Друг също много важен въпрос над който вярващите трябва да се замислят е следния.
Какво ви дава вярата в боговете или извънземните?
Лично според мен това не дава никакви реални отговори на нищо а единствено ни връща в своеобразно средновековие - де на всеки въпрос може да се отговори "бог така е казал или направил"
Радико:
--- Цитат на: montanar в Януари 21, 2020, 09:35:41 pm ---Друг също много важен въпрос над който вярващите трябва да се замислят е следния.
Какво ви дава вярата в боговете или извънземните?
--- Край на цитат ---
Не мога да кажа защото не съм вярваш, вярвам само на логиката.
Та тази логика ме кара да предположа, че им дава същото което ти дава на теб вярата в Айнщайн.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия