Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (24/67) > >>

технократ:

--- Цитат --- Кои тъпак измисли електрона, няма такова животно защото не съществуват преки доказателства.
--- Край на цитат ---

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD
Какво имаш в предвид под, “преки доказателства“ за същесвуването на електрона?

montanar:
Преки като между спалнята и тоалетната  ;D

krasias:

--- Цитат на: montanar в Януари 20, 2020, 11:09:16 pm ---Колеги що се мъчиме с глупости а не си гледате кефа - извън земни, богове и тралала неща - тва е въпрос на мнение и нищо повече - а нещата са къде къде по- простички .....
Живели!

--- Край на цитат ---
Монти с това само доказваш колко изостанал примат си. Проблема на всички които са зърнали дори частичка от Бог е че те са били извън ума и връщайки се обратно са осъзнали че това не може да се обясни и предаде на човешкия ум, дори и на най интелигентните умове. Невъзможно е да се каже какво е това всеобхватно тотално съзнание защото то се намира в съвсем други условия тотално различни от тукашните. И затова за да се обясни що годе на човешкия ум и на приматите се е наложило да се обяснява с нещо по познато като Баща, троица и други такива ама все пак що годе разбираеми за ума неща. Да проблема е това че нещата не са прости ама хич, точно обратното е безкрайно сложни са.

montanar:
Абе не знам .....  Аз нал съм си простичко момче и когато нещо не ми е ясно го отдавам недостатък на информация и знания а не се кланям на разни божества извънземни и прочее шаманства.

Нямам против нито божествата нито зелените пичове и колкото аз мога да ги отрека толкова и вие можете да ги докажете или с две думи елементарна липса на знания и информация (достоверни)

Иначе е най лесно човек да стовари отговорността за неграмотността си върху бог или ония от Сириус но това не е според мен никакво решение а бягане от проблема.

Радико:

--- Цитат --- колкото аз мога да ги отрека толкова и вие можете да ги докажете 
--- Край на цитат ---
Да това напълно го разбирам и съм съгласен с него. Въобще обаче не мога да разбера защо ти непрекъснато се опитваш да го отречеш. Защото за разлика от теб "вас че не си единствен" ние не се опитваме да докажем някакви наши вярвания а дискутираме хипотези. Хипотези доказани точно толкова колкото и твоята вяра научна. Въпреки, че това вече не заслужава да бъде наричано наука.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия