Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (23/67) > >>

Михаил Кузмов:
Венци, това кога го измисли?

PyroVeso:
E-e, Монти, не е баш така... Просто не си си играл да изследваш съзнанието достатъчно дълго време. Ако го направиш, в един момент със сигурност ще стигнеш до убеждението (без да можеш да го докажеш експлицитно), че има някакъв висш, организиращ принцип в природата. Вероятно той е и съзнателен (на неговото си ниво)... Дето казваш - не е баш това, което масата хора си представят, но го има и то движи всичко...

Бях изумен, примерно, когато видях първите детайлни снимки от Хъбъл (~1994 г.) - първия орбитален телескоп. Дотогава си представях една черна пустош и тук-таме някоя звезда, която погледната отдалече изглежда скучно и студено бяла. Чат-пат по някоя галактика за украса :)
А се оказа, че космосът си има и цветове, и... структура! Разни купове, мъглявини, фуниевидни газови облаци, единични и двойни спирали, дисковидни образувания... Направо в някакво отношение изглежда като жива клетка, или като парче порьозна тухла, увеличено милиони пъти... Кой знае какви загадки крие, и то на нива и в мащаби, които ние изобщо не можем да си представим, понеже сме не прашинки, а направо атоми, в сравнение с тях.
И това е само материалната страна на нещата... В по-фините, нематериални светове, които човек може да достигне приживе чрез медитация, дълбока хипноза (или хм.. други начини..) разнообразието е още по-брутално. Има едно движение в началото на 20-и век - теософи им се вика. Започнали са да изследват и описват тази матеиря всичко, прилагайки научния подход. За съжаление са се отплеснали към (е-ех, излезе ми думичката от главата..), абе попресолили са манджата накрая.

Доколкото за извънземните... ами то може буквално да коекзистваме с тях, но да сме в такива диаметрално различни крайности на битието, че изобщо да не се "засичаме" по никакъв начин, за да можем да комуникираме. Представи си примерно разумни кварки - за едно наше поемане на дъх, при тях се извъртат хиляди поколения, в светове, различаващи се по мащабите си с много порядъци от нашия... Скоро ще имаме квантови компютри, не след дълго те ще станат светлинни.. Възмжно е да се създаде изчислително устройство изградено изцяло от светлина, движеща се по хоризонта на събитията около черна дупка, примерно. Защо да няма и такива същества, функциониращи на принципи, които не сме и сънували. Въобще, съзнанието на цялото човечество е като светлинното петно на едно мижаво фенерче, придвижващо се из чукарите на огромна тъмна планина - можеш да вървиш дни и месеци наред, без да видиш нищо друго освен скали, дървета, пропасти и коренища...

Радико:

--- Цитат --- Глей сега Радико аз съм чисто логически и математически сигурен че има извънземни но не тия в които врярвате сляпо без реална обосновка на това което наричате обснения. Защото обясненията се основават на реално доказани данни а не недоказани такива.
Факти са неща които са действително измерени и подтвърдени многократно и независимо - тогава са факти 
--- Край на цитат ---
Първо защо ме слагаш в общият кюп на "сляпо вярващите" Това че ти си в този кюп не значи, че и аз съм. Едни вярват сляпо в Христос, други в Аллах, трети като теб сляпо вярват в Айнщайн.
Знаеш ли какво значи словосъчетанието двоен стандарт.
Ти не приемаш нищо което не е директно доказано. Ми отречи се тогава и от Айнщайн и от квантовата физика защото всичко казано от твоят "лагер" през последните 150 години разчита само на косвени доказателства. Ако ти принципно и непреднамерено държиш на цитираните по горе думи и слагаш всичко на един кантар а не на два различни.... Кои тъпак измисли електрона, няма такова животно защото не съществуват преки доказателства. Това не аз твърдя, това следва от твоя рестриктивен стандарт. Той обаче е за чуждите. Когато е за свойте се приемат и косвени доказателства при това от трета и четвърта степен. Лаиняна логика е това твоето.

montanar:
Колеги що се мъчиме с глупости а не си гледате кефа - извън земни, богове и тралала неща - тва е въпрос на мнение и нищо повече - а нещата са къде къде по- простички .....
Живели!

PyroVeso:
Наздраве!

Ама то едното не изключва другото... Даже много добре го допълва и му придава "сол и пипер" :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия