Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

(1/67) > >>

Аtos:
Изпускате нещо съществено, човекът е "раб божий", той е създаден, за да е "раб божий" и като такъв, не може да се самоуправлява, колкото и да е вградена тази илюзия в съзнанието му!
Искате свят без господари? Не става! Господарите измислят правилата, те ги налагат, за да има подчинение! Без подчинение няма как да се следват цели, които обикновения човек не знае и не разбира!
Атавистичните инстинкти за власт и надмощие (генетично вградени), не могат да се преборят от духовното израстване засега, за в бъдеще...кой знае...

Vale:
Има определен проблем с факта, че човека е "раб божий". Понеже елитът непрекъснато търси все по-нови методи, да превърне 'човека' в свой роб. А е казано, че не може да се слугува на двама господари. Така че, логично е, на Господ да му писне от този елит, който се опитва да му ползва робите, и да почисти елита. Ето тогава ще може и нови технологии да се исползват, и свободна енергия да се ползва. Как ще стане това зачистване, то си е Божа работа. Но определено, по целата Земя елитът ще испадне в немилост.

Аtos:
По-скоро елитът търси нови форми за зависимост, приложена върху хората, то повече от това как да се заробиш?
Не, не слугуваме на двама господари - всеки слугува на този, над него, то е измислено отдавна.

tobo1:
Логиката ти е правилна Вале!
Наскоро отново гледах филма Елизиум, и като се замислих - технологиите ни водят точно към показаното във филма и това рано или късно ще се случи (сигурно дори е започнало).
Дори и Елизиум да не е точно орбитална станция, а нейде тук на земята.
Пак да повторя - технологиите ни водят натам.

Vale:
А кой тогава слугува на Господ? Барон Родшилд? Или Трамп? Има логически капан в тази йерерхия, и се получава така, че едни хора се правят на Господ, и си събират хора да им слугуват. И думата господар има същия корен като Господ, така че робите да слугуват на господаря, като че ли той е Господ. Точно това желание, на елита да се прави на Господ ще предизжика гневът Божи, и ще последва и наказанието. Господ умее да зачиства елитите, не случайно при руснаците има израз "положение хуже губернаторсого".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия