Справочници, схемотехника, теория > Теория на измерванията

Закон на Ом като за средностатистическия потребител на форума

(1/3) > >>

Радико:
Прилагам по долу една каеринка много семпло илюстрираща прословутия закон. Надявам се след което да не останат недоразбрали, че сега все още ги има.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Януари 17, 2019, 10:36:21 pm ---Прилагам по долу една каеринка много семпло илюстрираща прословутия закон. Надявам се след което да не останат недоразбрали, че сега все още ги има.

--- Край на цитат ---

Браво Радико, една чудесна илюстрация с нотки на хумор, за закона на ом. :) Така най лесно могат да се визуализират абстрактните формули от физиката. ;)

epwpixieq-1:
Радико, не знам как да го разбирам този коментар при положение че такова разбиране е прекалено опростено, да не кажем онаглеждаващо (измислена от мен дума за случая) грешна динамика на физическия процес, поне според трудовете на Хевисайд и Махсуел. Оставям на страна, че по подобен начин се индоктринираше закона във физиката в 7-ми клас, поне по времето когато аз съм плувал в дебрите на "образователната" система. Надявам се не искате да изразите становището, че средно статистическия потребител във форума има разбиране като за 7-ми клас, понеже ако е така, дайте поне малко да вдигнем нивото, поне на ниво техникум или математическа гимназия, че иначе лошо ни се пише с нашите "гениални" теории и разсъждения.

технократ:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 18, 2019, 12:43:29 am ---Радико, не знам как да го разбирам този коментар при положение че такова разбиране е прекалено опростено, да не кажем онаглеждаващо (измислена от мен дума за случая) грешна динамика на физическия процес, поне според трудовете на Хевисайд и Махсуел. Оставям на страна, че по подобен начин се индоктринираше закона във физиката в 7-ми клас, поне по времето когато аз съм плувал в дебрите на "образователната" система. Надявам се не искате да изразите становището, че средно статистическия потребител във форума има разбиране като за 7-ми клас, понеже ако е така, дайте поне малко да вдигнем нивото, поне на ниво техникум или математическа гимназия, че иначе лошо ни се пише с нашите "гениални" теории и разсъждения.

--- Край на цитат ---

Напротив, абстракционизма не е хубаво нещо, поне за начални знания.

Vetap:
Честно казано, уплаших се..... Помислих, че нещо не е на ред и със закона на Ом! Аз го ползвам сума ти години и все успешно :) :) :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия