Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Магнитен акумулатор на Лийдскалнин

<< < (21/24) > >>

Аtos:

--- Цитат на: технократ в Януари 06, 2019, 02:37:33 pm ---Като притискаш 2 павета не се извършва механична работа, паветата не се загряват, но мускулите ти се загряват, и в действителност се извършва работа.

--- Край на цитат ---

А когато двете павета са едно върху друго и се притискат от гравитацията, кое се загрява?

--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 06, 2019, 03:10:27 pm ---... вътрешното между молекулно триене.

--- Край на цитат ---
Няма такова триене. Междумолекулните разстояния са огромни, в сравнение с размера на молекулите! Все едно да кажа, че в Слънчевата система има "междупланетно триене"...има само взаимодействия между полета.

А изкуственото стареене на метал чрез многократно огъване просто променя насилствено разстоянията между тези полета и се разкъсват връзките - силата на връзките е по-малка от приложената.

Само една мисъл от Стивън Кинг ще споделя и нищо повече:
"Повечето хора не вярват на онова, което виждат, освен ако не съвпада с онова, в което вече вярват!"

технократ:

--- Цитат ---А когато двете павета са едно върху друго и се притискат от гравитацията, кое се загрява?
--- Край на цитат ---

Не се загряват, не се извършва и механична нито термодинамична работа, енергията остава непроменена.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: atos в Януари 06, 2019, 03:50:24 pm ---Няма такова триене. Междумолекулните разстояния са огромни, в сравнение с размера на молекулите! Все едно да кажа, че в Слънчевата система има "междупланетно триене"...има само взаимодействия между полета.

--- Край на цитат ---
atos, ти сега на глупав ли се правиш или някой друг пише от твое име. Нарочно ли бъркаш ядрата с атомите или целта е спор да става???

Аtos:

--- Цитат на: технократ в Януари 06, 2019, 04:43:28 pm ---Не се загряват, не се извършва и механична нито термодинамична работа, енергията остава непроменена.

--- Край на цитат ---
Да, да...съгласен съм с всичко...гравитацията не изразходва енергия а магия, силата на привличане я няма, докато не се опиташ да я преодолееш, предметите са залепнали по магичен начин към Земята и докато не се опиташ да ги вдигнеш, липсва сила, която да ги натиска постоянно надолу...ако пък има такава сила, тя не се дължи на енергията, която се опитва да преминава постоянно през материята, а е пак магично появяваща се и т.н.
Убедихте ме, предавам се!

--- Цитат на: Bat_Vanko в Януари 06, 2019, 05:57:59 pm ---atos, ти сега на глупав ли се правиш или някой друг пише от твое име. Нарочно ли бъркаш ядрата с атомите или целта е спор да става???

--- Край на цитат ---
Атоми и ядра не съм споменавал!
Ако твърдиш, че молекулите вътре във веществото наистина контактуват една с друга и се "търкат" едва ли не...аз нямам какво повече да ти кажа (не съм спец толкова), но нека питаме Весо дали е така, става ли?

технократ:

--- Цитат ---Да, да...съгласен съм с всичко...гравитацията не изразходва енергия а магия, силата на привличане я няма, докато не се опиташ да я преодолееш, предметите са залепнали по магичен начин към Земята и докато не се опиташ да ги вдигнеш, липсва сила, която да ги натиска постоянно надолу...ако пък има такава сила, тя не се дължи на енергията, която се опитва да преминава постоянно през материята, а е пак магично появяваща се и т.н.
Убедихте ме, предавам се!
--- Край на цитат ---
От всичко това искаш да кажеш че гравитацията постоянно изразходва енергия за да претиска предметите на повърхността на земята? може и да е така, но това не е извършване на механична работа а на термодинамична, а ако е така то температурата в недрата на земята трябва да са високи, както и показва опитът. Възможно е гравитацията да извършва термодинамична работа  подобно на мускулите ти, когато притискат две павета. Ядрото на земята е загрято, какво предизвиква тази топлина? гравитация? ядрен разпад? или друго?, това са все въпроси очакващи отговор от конвенционалната физика.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия