Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Що е то време
Радико:
--- Цитат на: plcsoft в Март 17, 2019, 07:17:10 am ---А какво ще стане ако заместим думата "кръг" с думата "кълбо"? :)
--- Край на цитат ---
Няколко пъти прочетох какво си писал и пак не съм сигурен дали съм те разбрал струва ми се че искаш да кажеш това:
Вътрешния обем на кълбото е това което знаем. Площта му е онова което осъзнаваме, че не знаем и си задаваме въпроси за него. Останалото извън границите на сферата са нещата за съществуването на които и хал хабер си нямаме и дори не се сещаме да се запитаме.
Арахая:
--- Цитат на: plcsoft в Март 17, 2019, 07:17:10 am ---А какво ще стане ако заместим думата "кръг" с думата "кълбо"? :)
--- Край на цитат ---
Не съм си го представяла и за миг равнинно :). С очите си обикновено виждаме равнинно, а другото го конструираме умствено( и съзнателно)...
Пространството! ;)
krasias:
Това което plcsoft ви дава като пример идва още от Сократ, ако някой е чел философия щеше да го знае.
Аtos:
--- Цитат на: krasias в Март 17, 2019, 10:45:18 am ---Това което plcsoft ви дава като пример идва още от Сократ, ако някой е чел философия щеше да го знае.
--- Край на цитат ---
Ами...ето, вижда се - кой чел, кой не...стига се до същите (образни) модели, което само потвърждава валидността им ;D
plcsoft:
--- Цитат на: Радико в Март 17, 2019, 09:03:57 am ---Няколко пъти прочетох какво си писал и пак не съм сигурен дали съм те разбрал струва ми се че искаш да кажеш това:
Вътрешния обем на кълбото е това което знаем. Площта му е онова което осъзнаваме, че не знаем и си задаваме въпроси за него. Останалото извън границите на сферата са нещата за съществуването на които и хал хабер си нямаме и дори не се сещаме да се запитаме.
--- Край на цитат ---
Точно така, Радико! Това което мога да допълня към написаното от теб е че, ние можем да променяме по-своя собствена воля това което ще влезе в кълбото и как ще го интерпретираме! Нарича се сензитивност, чувствителност! Тоест способността на човешкото същество да възприема "нещото" :) извън кълбото и да го интерпретира така че, да се разширява осъзнаването му, тоест да натрупва "нещото" във себе си. Това разбира се е идеалният случай. Друг е въпроса че, ние в сегашната реалност която обитаваме, осъзнаваме по-малко от 10% от това което е в кълбото а при огромната част от човешката популация дори и по-малко може би към 1-2% зависи кой до каква степен е "изцеден".
--- Цитат на: Арахая в Март 17, 2019, 10:36:45 am ---Не съм си го представяла и за миг равнинно :). С очите си обикновено виждаме равнинно, а другото го конструираме умствено( и съзнателно)...
Пространството! ;)
--- Край на цитат ---
Не се и съмнявам! Браво, добро прикриване и умело боравене с думите! Поздрави! :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия