Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Що е то време
hyparh:
--- Цитат на: caduceus в Март 14, 2019, 03:56:44 pm ---и сюблимното "...факта че времето го е имало много преди човека си е факт." ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Да, това определено е черешката на тортата :D :D Показва всъщност, че няма никакво вникване и асимилиране от някои относно предложеното виждане на нещата. Но тази тема така или иначе си е достатъчно засукана (поне привидно) и донякъде е оправдано да бъде така. Нуждата от вкарване на всичко в калъпи и рамки (както спомена Арахая) си казва думата. Тотална утрепанация ;D
montanar:
caduceus що ли да не се заядем за правописа след като нямаме смислени доводи - женската стратегия ви отива ;D
Повтарям въпросчетата де ви бодат и не ги виждате ;)
тъй като време не съществува защо вие съществувате? :o
Времето не е ли част от всичкото?
без време би ли имало какъвто и да е процес?
без време би ли имало пространство?
без време би ли имало материя?
без време би ли имало скорост?
технократ:
Ето какво определение е дала науката до момента, за материя, пространство и време.
http://www.znam.bg/com/action/showArticle;jsessionid=9F798B5C328B45E3A72AE841416F4B82?encID=1&article=3188975638
Да подчертая за материя а не за вещество, или поле, атоми и молекули, или радиация, организми, общества, планети и галактики, които са също форми на материя.
технократ:
--- Цитат на: hyparh в Март 14, 2019, 12:24:00 am ---"Утрепанация" е хубава нова думичка :D Смятам да я включа в речника си :D
Докато за времето има различни виждания и разбирания, то пространството... си го има със или без материя. Например една кутия можем да я напълним с чушки и домати или с вода, а можем да я оставим и само с въздух или пък да издърпаме целия въздух от нея с вакуумна помпа, като обгражданото от стените на кутията пак си е пространство. А можем и да махнем кутията, както и цялата материя наоколо - пространството ще продължи да съществува. Аз поне не виждам дилема тук.
ПП. Като стана въпрос за правопис, искам да обърна внимание и на друга масова грешка, а именно използване на "в предвид" или "на предвид", които са погрешни. Правилното е само "предвид": https://kaksepishe.com/predvid-3/
--- Край на цитат ---
Не е така, пространството го има единственно когато има и материя, когато изместиш материя от един обем, това не означава че унищожаваш материята, а че само я преместваш, и на нейно място остава празнина в която съществува пространство но като свойство на неунищожимата материя. Пространство и материя не могат да се разглеждат по отделно, пространството е изначално свойство на материята и материалните частици да се подреждат една до друга, и да образуват обем по този начин, чрез елементарни единици материя и пространство, които по нататък са неделими на по елементарни единици от пространство и материя.
Арахая:
hyparh, правилно си ме „надушил“ и аз съм от дружинката на безвремието ;D ;D ;D
А мнението ми за времето вече писах в по-преден пост.
montanar, съвсем нормално си съществувам без време, хихихи ;D
Задачка- колко време („ условно понятие за интервал за случване на събития и процеси“) се съдържа във времето („условно понятие за интервал за случване на събития и процеси“)? :D Шегувам се!
И да укротим страстите! Все пак само коментираме и споделяме виждания, търсим общи решения... Не мерим кой е "по-по-най" умен и напред в „метериала“ и т.н.
--- Цитат ---montanar
...женската стратегия ви отива ;D
--- Край на цитат ---
Ще вземе да ми се засегне крехката женска логика.... :D
Да се мъчим да обясним времето си е баш "Тотална утрепанация ;D". ;D ;D ;D
Plcsoft, благодаря за линка! Ето и още един линк. Предполагам, че на някои от вас ще е интересен...
https://www.youtube.com/watch?v=b0Smt0kj0zw
Технократ, ще зачета линка. Хвърлих бегъл поглед и ще се окаже, че това, което ти разбираш под матеря, е близко до моето разбиране за мерност. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия