Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Що е то време
Аtos:
--- Цитат на: технократ в Март 03, 2019, 06:29:56 am ---Атос, за тебе много неща може да ти изглеждат абсурдни, но за други не. И добре че е така, иначе нямаше да съществува собственото мнение и всичко щеше да е подчинено на стадното чувство. Съжалявам, че не се получава ползотворен диалог с теб.
--- Край на цитат ---
Сблъсъкът на мнения не е "неползотворен диалог". Аз пък съжалявам, че приемаш всяко различно мнение от своето като лична обида, едва ли не?
Остави емоциите, наблягаме на анализа.
--- Цитат на: juliang в Март 02, 2019, 06:06:07 pm ---То и рзстоянието попада под същата дефинция.
--- Край на цитат ---
Съгласен съм с Юлиан.
Но да твърдиш, че разстояние без материя не съществува е...(меко казано) несериозна концепция, дори да разглеждаш нещата при "спряло" време.
juliang:
--- Цитат на: atos в Март 03, 2019, 12:14:04 pm ---Но да твърдиш, че разстояние без материя не съществува е...(меко казано) несериозна концепция, дори да разглеждаш нещата при "спряло" време.
--- Край на цитат ---
Сега пък ти ми слагаш думи в устата. Аз говоря за пространство, ти чуваш материя.
Не случайно са стигнали до формулировката "пространствено-временен континуум". Тоест пространството и времето които за човека са две неща между които няма нищо общо, реално са характеристики на едно и също нещо. Не можем да разглеждаме само една "ос" на тоя континнум, или да "махнем" една от осите, щото за нас тя изглеждала не на място...
Аtos:
Това, за материята е предназначено за технократ, не си единственият, Юлиане в тоя форум :D
технократ:
--- Цитат ---Но да твърдиш, че разстояние без материя не съществува е...(меко казано) несериозна концепция, дори да разглеждаш нещата при "спряло" време.
--- Край на цитат ---
И как ще формулираш или дефинираш някакво разстояние без материя в абсолютната празнина? Ти сигурно си привърженик на Нютоновската школа, която разглежда пространството и времето, като абсолютни и независими категории от материята. Пространството като вместилище за материята, сякаш материята трябва непременно да бъде вместена в някакво пространство което да е изначално построено за нея, а времето тече като река, тече си нещо там незнайно какво без да има никаква материя.
GreenHulk:
https://chitanka.info/text/13617-vremeto-e-najprostoto-neshto
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия