Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Що е то стартъп и има ли той почва в този форум?

<< < (6/8) > >>

Радико:
plcsoft
Като гледам нещо бъркаш нещата. Всичко това което си написал важи за Държавно подпомагане"  на разни хора при разни условия.
Тука става дума за съвсем други неща, за съвсем различен формат така да се каже. Тук условията са такива:
Вие ми пращате идейте върху които работите, аз ги разглеждам и си харесвам няколко които по една или друга причина ме кефят. Давам им по 2500 евро и давам идейте им по нагоре където от тях моя напалник който е и началник на други като мен в другите страни си избира  бройката идей които смята че го кефят и те получават по още 5000 евра. До тук няма никакви условия задължения и бумащина. Избрали са те, взимаш парите и бягаш. От тук насетне те започват да хвърлят чат пат по едно око на печелившите. Ако решат, че някой от тях използва парите рационално и има шанс да успее да постигне нещо той получава предложение за сътрудничество в този момент на този човек му трябват малко повече парички и не за друго а за адвокат даже не един. Договорите за тези неща са поне 20-30 страници. Изпълнени с три или четирибуквени съкращения зад които се крият още по няколко страници параграфи и членове. Но това са неща които в случая нямат общо с дискусията. До тук положението е:
Харесват те, дават ти, взимаш и бягаш. 

plcsoft:

--- Цитат на: Радико в Юни 20, 2021, 01:45:00 pm ---plcsoft
Като гледам нещо бъркаш нещата. Всичко това което си написал важи за Държавно подпомагане"  на разни хора при разни условия.
Тука става дума за съвсем други неща, за съвсем различен формат така да се каже. Тук условията са такива:
Вие ми пращате идейте върху които работите, аз ги разглеждам и си харесвам няколко които по една или друга причина ме кефят. Давам им по 2500 евро и давам идейте им по нагоре където от тях моя напалник който е и началник на други като мен в другите страни си избира  бройката идей които смята че го кефят и те получават по още 5000 евра. До тук няма никакви условия задължения и бумащина. Избрали са те, взимаш парите и бягаш. От тук насетне те започват да хвърлят чат пат по едно око на печелившите. Ако решат, че някой от тях използва парите рационално и има шанс да успее да постигне нещо той получава предложение за сътрудничество в този момент на този човек му трябват малко повече парички и не за друго а за адвокат даже не един. Договорите за тези неща са поне 20-30 страници. Изпълнени с три или четирибуквени съкращения зад които се крият още по няколко страници параграфи и членове. Но това са неща които в случая нямат общо с дискусията. До тук положението е:
Харесват те, дават ти, взимаш и бягаш. 

--- Край на цитат ---

Радико, аз ти говоря за български проекти с рефинансиране от Европа. Донякъде си прав че това е директно финансиране. Нямам опит с такова финансиране но, съм сигурен че има скрити подмолни камъни и в техните цели. Капиталиста туку-така няма да ни даде пари за нашите изобретателни умове.  Така че и на тези им нямам вяра! Казах го и пак ще се повторя, ако имате свой лични пари в джоба и те са ви излишни, действайте и до където стигнете. Ако нямате лични средства хич въобще не се захващайте! Винаги ще бъдете от надупената страна, с техните договори! :)

Михаил Кузмов:
Какво е стартъп?

Терминът стартъп (от английски start-up) няма точна дефиниция, но най-общо това е млада компания, която разработва продукт или услуга, нови за пазара, които предлагат конкретно решение за даден проблем. Основата на всеки стартъп е иновацията и предоставянето на несъществуващ досега бизнес модел. Тези компании се характеризират и с голям риск, тъй като се свързват с нови и непознати досега решения. Успешните стартъпи са привлекателни за инвеститорите, които разполагат със средствата за разработване на бизнеса и търсят потенциална идея за растеж. Така за кратко стартъпът може да се превърне в компания за милиони, но е необходима много работа по привличане на финансиране.                               
 Това е копи-пейст на мнение! Имам близък човек с успешен стартъп. Решението е иновативно. Инвестицията собствена. Имаше трепет в началото, но нещата потръгнаха и сега по харченето разбирам че е успешен! Няма да крия че и дядо ви се облажва, но бачка на стари години! Докато може! С Бог напред и ние пред него!!!

plcsoft:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Юни 20, 2021, 05:20:53 pm --- Няма да крия че и дядо ви се облажва, но бачка на стари години!

--- Край на цитат ---

Ясно, щом на стари години още не можеш да свържеш двата края, за какво си се трепал цял живот!? Не че, не знам, просто питам профилактично!? За да дам насока за размисъл!?
 А твоя познат ако е съпричастен към управляващата партия може и да прокопса докато тя е на власт, ама после дупе да му е яко!? След това ще залезе като декемврийско слънце. 

Радико:
Plcsoft, Сергей Брин от коя страна е от към надупената ли ами Зукърбърг и той ли е от към надупената. Аз познавам няколко, човека Нашенци които са също преуспели чрез този формат.  Примерно има една опция в тубата Като си избереш клип да го гледаш и от телефона директно го прехвърляш на телевизора и клипа тръгва там. Това беше разработка на едни нашенски момчета. И го продадоха накрая на Гугъла за солидна сума седемцифрена до колкото знам. Пак през същата врътка. Баси надупването надупваш се и ти завират няколко милиона отзад и аре бегай. В същност повечето от тях не бегат ами продължават да работят със фонда който ги е финансирал.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия