Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

ГРАФЕН

(1/14) > >>

EDM electronics:
Ребята  ;),
Казват графенът бил материалът на 21 век. Създаден е през 2004 г. от двама руски емигранти в Англия. Причината за не навлизането му в употреба е трудността му за получаване в промишлени количества. Приложенията на графена са хиляди, но аз искам да се спра само на един или няколко, дотолкова, доколкото касаят основната идея на форума - получаването на свободна енргия.

В Европа има програма за проучвания на графена - начини на промишлено производство и видове приложения, за което са похарчени 1,5 млрд. евро. Един руски учен обаче - академик Виктор Птарик, абсолютен гений, получава графен направо със скоростта на светлината по някакъв неизвестен за мен принцип, който ще видите долу във видеото.

Полученият графен не е еднопластов, но е едноатомен. Как ще го раздели на пластове, ако е нужен само един, не ми става ясно. Но добивът му е толкова лесен, все едно се вари мляко и то кипва. Това за добива на графен, за който все още света няма промишлена технология.

Интересното, което касае СЕ е, че добития от академик Виктор Патрик графен се пресова във вид на слайд, прикрепя се на една метална подложка и това става електрическа батерия, която индуцира движение на електрони за сметка на температурата в околната среда. Направо чудо батерия. Ако това се навие на руло, като кондензатор, струва ми се ще се получи онова, което всеки се стреми да намери, посещавайки форума.  ;)

Спирам до тук и оставям сами да видите за какво иде реч. Във видеото има и други чудеса от нанотехнологиите, но нито съм физик, нито химик, че да мога да взема отношение. Експериментите се провеждат пред титулувани учени от РАН.
 /да питам админите: как се прави видимо видео от ю-туб на страницата, защо не може, или пък аз не мога?/
https://www.youtube.com/watch?v=veXVkWOp2q0

PyroVeso:
EDM, е той многопластовият графен се нарича графит и няма какво да му се получава - направо се копа. :)

az_skeleta:
ЕДМ, това много прилича на термодвойка графит-поцинкована ламарина. Като го слушам и като такава я представя. Имам тука едни парчета графит за ерозията и утре ще им лепна парче ламарина да видим кво ще излезне.

valex:
2014 продължава да показва https://www.youtube.com/watch?v=vHY0apcpveU

x_name41:
има вече създадена тема тук

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия