Справочници, схемотехника, теория > Трансформатори, силова, захранваща и стабилизаторна схемотехника

Трансформатор - донавиване на първична намотка с различни по дебелина проводници

(1/5) > >>

red__bull:
Може да ви се стори глупаво, но искам да направя проба, а не мо достига проводник.
Та навивам първична намотка на ш образен магнитопровод, с 1мм проводник. Но не ми достига за около 100 навивки, за да звършя първичната намотка която трябва да е 308 навивки. И си мисля, имам проводник 0.8мм и проводник 0.3мм. Да ги свържа 0.8 и 0.3 което прави 1.1мм сързвам ги с 1мм и да донавия с тях до 308 навивки, как ще се държи трафа. Вторичната ще е 3мм проводник, 7 + 7 навивки.

EDM electronics:
Сложна ти е задачата и само много, много ерудиран може да ти помогне. Това сборуване на проводници, тези компилации са сериозна работа.
Влез има една тема за Айнщайн на дневен ред от два месеца насам, там има едни дето знаят повече от него. Ти само ги питай и после ти гарантирам едномесечна полемика по твоя сложен въпрос. Дори може да се надяваш и на СЕ да изкара твоя траф.  ;)

red__bull:
Тогава само пробата ще покаже. ;D

EDM electronics:

--- Цитат на: red__bull в Ноември 01, 2018, 09:37:40 pm ---Тогава само пробата ще покаже. ;D

--- Край на цитат ---
Колега, не се смей, не се смей  ;)......, ти какво, нямаш доверие на колегите ли? Недей така, те от планетарна механика разбират, камо ли от трансформаторчета.
Поискай и ще ти се даде, почукай и ще ти отворят! Аз не знам нищо по твоя въпрос, но поне ти дам насоки - и това е нещо...  :D

Михаил Кузмов:
Ха, ха! Наистина сложна работа ;D! Навивай го, нямаш никакъв проблем. Важно е да си го сметнал вярно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия