Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (40/64) > >>

технократ:

--- Цитат на: juliang в Ноември 01, 2018, 08:31:10 pm ---Aaaa.... разбери се с Хипарх по въпроса :)

Не знам как с грешен часовник ще определиш позицията на сателита. Щото за да знаеш къде си, ти трябва освен и закъсненията в сигнала, така и точната позиция на сателита/сателитите.

--- Край на цитат ---

Прочете ли внимателно това което ти показах?, явно не си го чел, защото ще разбереш че за определяне на позицията на сателита се ползва точно закъснението м/у двата сигнала от двата сателита. А приемника няма часовник, просто е, само трябва внимателно да се чете и мисли.

Аtos:
Да, технократ, часовник не е нужен в приемника, ползва се "времевото отместване" като данни.
Забравих да ти кажа - Юлиан никога не чете материал, който му предлагаш!
(Хипарх и технократ постват еднакви неща, Юлиан ги тълкува различно)

--- Цитат на: juliang ---Отново се опитваш да поставиш някакъв център, нещо неподвижно.

--- Край на цитат ---
Не, не е център и не е неподвижно, но е измеримо!

--- Цитат на: juliang ---Не мога да приема тази твоя теория. Ако ще е "чисто теоретично", "само да предположим"...

--- Край на цитат ---
Абе...ти подиграваш ли се с мен (и с всички останали тук)???
Какво значи "чисто теоретично"? Разглеждаме ТЕОРИЯ НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА, не ПРАКТИКА НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА!!!
Разбира се, че всичко е теоретично!!!

--- Цитат на: juliang ---Опитите да вкараш теорията на относителността в конвенционални граници води то такива неразбории.

--- Край на цитат ---
Самата теория на относителността е...неразбория! Тя си е чисто...субективна и изсмукана от пръстите, не е даже и конвенционална (не е чак толкова порасла/издържана)!

--- Цитат на: juliang ---При условие че няма абсолютно време, няма отправна точка...

--- Край на цитат ---
Времето го разглеждаме като променлива величина тук, какво се обърка такъв? Нали именно ти го разглеждаш като четвърто измерение!
Абсолютно тук е пространството 3 D, не времето!
Престани вече с тези "отправни точки", те не присъстват в разглеждания контекст, пак ли не разбираш?

--- Цитат на: juliang ---
--- Цитат на: atos в Ноември 01, 2018, 03:29:12 pm ---Питах те какво мислиш за това:
http://mazeto.net/index.php/topic,10017.msg93719.html#msg93719
по-точно Отговор #479

--- Край на цитат ---

Ако трябва да съм искрен - някакви почти неразбираеми брътвежи. Нищо, което да е подкрепено дори малко с някакви факти или наблюдения.

--- Край на цитат ---

Ужасссссссссссссс.............
Толкова си капсулован откъм собствено мислене, че...чак потръпвам просто...
Дава ти се обяснение, което онагледява съществуването на различните материйни и енергийни нива и за теб е...неразбираем брътвеж???
Без да го осмислиш изобщо? Искаш пак "наблюдения"? Факти?
Какви факти и наблюдения предлага ТО, по дяволите, след като всичко е ТЕОРИЯ, ДОПУСКАНЕ И ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ?

Извинявай, надявах се заедно с теб да помислим малко върху една евентуално друга трактовка на "битието"...
но се оказва, че и сам нямаш лична мисъл, за жалост...

Не ме търси повече за отговори по този въпрос, няма смисъл! Мога да ти дам примери много, но...пак няма смисъл...

GreenHulk:

--- Цитат на: juliang в Ноември 01, 2018, 11:04:23 am ---
Хълк, честно... тия неща ми идват малко в повече. Що тъпите индийци се опитват да летят с ракети в космоса тогаз? 

--- Край на цитат ---

Е не всеки индиец е Раджа-Йоги, но има доста йоги с...хм не много срещани способности.
И Хулио, ако не знаеш, някои правителства специално търсят такива хора или ползват , и представи си на всичкото отгоре и без да те информират за това.

--- Цитат ---Много пари отиваха за програми във връзка с посещения на държавни глави. Спомням си, когато Тодор Живков посрещна Индира Ганди в София, настана някаква еуфория. Извикаха ме да правя спектакли по повод нейното пребиваване, Людмила Живкова беше починала. В НДК подготвихме огромна постановка – само фолклорните групи бяха 2400! На тълпи влизаха на сцената. Пултът, откъдето командвах спектакъла, беше зад т.нар. правителствен кът на първи балкон, после го свалиха долу в средата на залата. И по едно време чувам преводача на Тодор Живков. Индира Ганди му предлага да изпрати трима нейни факири да изнесат в София представление. Отговорът на Живков беше: „Аз имам седем милиона факири. Плащам им по 300 лева, те харчат по 2000 лева!“

Хачо Бояджиев
--- Край на цитат ---

krasias:
GreenHulk, Юлиан е прав обяснението ти е тотално погрешно, проблема е че ти само си чел че е възможно но не знаеш как става. Първо Раджа йога не е създадена да си пътуваш в космоса а да ти помогне със знания да разбереш какво представлява този свят и по лесно да го напуснеш. Само едно мога да ти кажа че ти ако видиш вселената в този вид при който става възможно това за което говориш ще разбереш че този свят е една огромна илюзия.

GreenHulk:

--- Цитат на: krasias в Ноември 02, 2018, 03:00:00 am ---GreenHulk, Юлиан е прав обяснението ти е тотално погрешно, проблема е че ти само си чел че е възможно но не знаеш как става. Първо Раджа йога не е създадена да си пътуваш в космоса а да ти помогне със знания да разбереш какво представлява този свят и по лесно да го напуснеш. Само едно мога да ти кажа че ти ако видиш вселената в този вид при който става възможно това за което говориш ще разбереш че този свят е една огромна илюзия.

--- Край на цитат ---

Наясно съм, че целите на Раджа Йога не са осъществяване на космическите програми на едно или друго правителство, но то на Юлиан му идват такива приложения, не на мене:)))

Относно как става - както е описано в Раджя Йога, така трябва и да се прави - термина е самяма - обединение на концентрация, медитация и самадхи върху обекта.
Самадхи е на степени.

Специално за Космоса има поне 3 сутри, има и за времето.
Друг въпрос е че не всеки йога може да се пренася през измеренията.

Самата Раджа Йога е като учебник - КАК да се прави, а не sci-fy   за мишките от петото измерение и съществата на килима...

А в контекста на казаното от сибирския шаман,  вероятно става въпрос за астрално излъчване/пренасяне, а не за йогическо проникване в Луната

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия