Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (23/64) > >>

svetlio760:
Спасителя пуска фишеците ;)

технократ:

--- Цитат на: Радико в Октомври 24, 2018, 08:27:27 pm --- Пичове, много яко сте впрегнали каруцата не пред коня а направо вместо него. Всичко това, под вещите напътствия на "спасителя в ръжтта" 
Само за информация:
 Скоростта на едно тяло е равна на ускорението "g" умножено по времето "t"
Другото са форми на кръвопреливане за спасяване живота на един умиращ.

--- Край на цитат ---

Ускорението обаче може да става за различно време, това показва че фактора време не е решаващ за ускорението но силата и масата да, понеже като им променяме стойностите ще се изменя и ускорението, а за да променим стойностите на времето през което действа дадена сила на тяло, или масата на тялото, трябва пак да бръкнем във величините сила и маса. Та с прости думи, времето не е физична категория то само описва физични картини, но по същността си не е физично, не е и метафизично по скоро е конструкт на познанието.

Радико:
Не, е Фактора "време" няма нищо общо с фактора ускорение. Това че времето не е материално "за сега" не означава че не съществува. Означава само, че има хора на които не им досга измерността на съзнанието за да го осъзнаят. Вярно трудно е и напред назад, и ляво дясно, и горе долу, че и за капак по рано и по късно. Че и няма частици за по късно. Ма за последното не се притеснявай, скоро ще се сетят да ги измислят. И ще ги нарекат "Хронони" помни ми думите.

Радико:
 Ха тази дума била вече заета.
 ;D. Значи ще са Темпотони. Значи говоря не за отрязък време а за материална частица отговорна за съществуването на време.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Октомври 27, 2018, 04:51:45 pm ---Не, е Фактора "време" няма нищо общо с фактора ускорение. Това че времето не е материално "за сега" не означава че не съществува. Означава само, че има хора на които не им досга измерността на съзнанието за да го осъзнаят. Вярно трудно е и напред назад, и ляво дясно, и горе долу, че и за капак по рано и по късно. Че и няма частици за по късно. Ма за последното не се притеснявай, скоро ще се сетят да ги измислят. И ще ги нарекат "Хронони" помни ми думите.

--- Край на цитат ---

Поне аз мисля че времето не е с материална основа. Но има един учен Козирев който смята че времето е материално и има дори своя плътност. Провел е редица опити за да докаже това, макар че официалната наука го причислява към графата на псевдоучените. Ако си запознат с трудовете на Козирев, може да споделиш твоето виждане по въпроса. ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия