Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

Проблем с управление на ЦНЦ с лаптоп

(1/3) > >>

DIDO112:
Има ли колега който да управлява машина с лаптоп IBM.

guve4:
Да. Имам 2 и без проблем върви цнц-то и с двата. IBM r40e  и  Т42. Да подчертая управлението е през ЛПТ-то.

montanar:
През ЛПТ проблеми да търсите .......
какви точно с апроблемите?

Цитирам себеси.
тносно ком/паралелните портове.
След 2005г. протоколите за комуникация на тия портове на хардуерно ниво са променени което ще рече че дънните платки след тая година започват да работят по малко по-различен начин.
А той се състои в следното - приоритета за обслужването им се променя на нисък и честотата се променя на плаваща, вече се разчита на буфериране на данните по тия портове - а това води до нестабилна работа и се случват обикновено следните неща - когато се запусне комуникация (а тя е еднопосочна - комп. -> устройство без обратна връзка) докато няма високоприоритен процес в компа нещата вървят нормално, но в момента в който на компа му бръмне да обслужи високоприоритетна заявка от някоя програма комуникацията се забавя или напълно прекъсва за някакво време и после тая загуба на време се компенсира с повишаване на скоростта (честота) на порта - а тъй като в контролера от типа паралелен порт -> драйвер няма буфериране на данните се случва претоварване на драйвера и това води до пропускане на стъпки.

Ако ще се ползва тоя тип комуникация най добре да се ползва winows XP в комбинация с старо дъно тогава нещата работят сравнително стабилно

DIDO112:
Трябва да ги видя кой модел точно са но пробвах с 2 лаптопа не можем да пуснем машината.С компютъра си тръгва без проблем.Бъзикахме настройки на биоси на уиндоуси и все греда :)

montanar:
ЛПТ на лаптопи е кирдик работа ..... освен ако е не е нещо много старо....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия