Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

ново СЕ устройство от братушките

<< < (2/20) > >>

montanar:
А аз друго не мога да разбера....
Аджиба колко народ от СЕтаджийте знае какво точно е енергията и за сметка на какво се получава - и съм сигурен че ако вземат да проумеят ще спрат да търсят под вола теле.  ::)

PyroVeso:
@montanar: Именно! Горял водородът в "брауновия" газ и се получавало много енергия... Да, ама електричеството, необходимо за да се добие този водород като разлагаш водата, СЕ оказва повече... Тях обаче това не ги интересува, не го знаят и не му обръщат внимание, и видиш ли, много енергия получават!
А източниците на енергия на Земята са два: Слънцето и радиоактивните елементи в състава ѝ. Всичко останало - горива, ветрове, геотермални енергии и пр. са деривати на тези основни енергии... Ще черпим неограничена енергия от "етера"? Чудесно! Само че нито знаем как, а и да разберем - 100% ще прегреем Земята от глупост и алчност, това е сигурно.
Така че в разпределението на енергията, и в концентрацията ѝ в определени точки на вселената си има някаква логика и тя не е случайна. Неслучайно, например, животът е възникнал там, където концентрацията на тази енергия не е много голяма... Дадено ни е толкова, колкото можем да понесем. И това не са го направили черните костюми и белите якички, а майката Природа :)

montanar:
PyroVeso сложно им го обясняваш :)
Ш се пробвам и аз.
ЕНЕРГИЯ Е МАСА КОЯТО СЕ ДВИЖИ С СКОРОСТ
Независимо от това в каква форма е енергията в края на крайщата се свежда само до това.
Дали ще са фотони, електрони, цели атоми....... или пилешки кокалчета няма значение.
Всичко останало са процеси производни на движението.
Хим. реакциите също са следствие на кинетични процеси случили се или случващи се за сметка на енергия натрупана преди това.

И в природата единственият първичен източник на енергия е термоядреният синтез - всичко останало е следствие на него.

А най големият въпрос е от де се е взела енергията за да се появи материята .......... еле това граала .......
И "гении" де си мислят че могат да правят енергия от нищото просто са си поставили неправилно задачката която опоменах в предното изречение.

А това за прегряването пък хептем не могат да го проумеят а  и няма нужда......

PyroVeso:
Относно прегряването - и аз да се опитам да го обясня по-просто:
Представете си, че някой се сдобие с неограничен източник на безплатна енергия. Какво ще направи той? Ще тръгне да грее бедните и да храни гладните ли? Нищо подобно! Ще се опита по най-бързия възможен начин да обърне тази енергия в ПАРИ (които представляват жизнена енергия или времето на другите, но това е друг въпрос...), преди другите да са разкрили тайната му... И какво ще направи? Ще се ориентира към някое МНОГО ЕНЕРГОЕМКО производство на сравнително скъп продукт - например алуминий, или биткойни, или няма значение там... Но каквото и да прави, вложената енергия в това производство винаги ще се разсейва в околната среда под фрмата на отпадъчна топлина. От друга страна, обаче, Земята има ограничена способност да разсейва топлина в космоса. И балансът е такъв, че в сметката влизат САМО падналата върху земната повърхност слънчева светлина плюс геотермалната топлина идваща отдолу. Всеки друг източник на енергия, осбено НЕОГРАНИЧЕН такъв, при това изполван с максималната възможна интензивност, при това от милиони производители, би довело до неминуемо прегряване на Земята. Ето, това че използваме изкопаемите горива (запас от слънчева енергия усвоявана от растенията в продължение на милиони години) вече води до значително повишение на температурите... И слава Богу, че този ресурс е сравнително ограничен... Атомната енергия, от своя страна, не е нито толкова лесно, нито толкова безопасно да се ползва, затова и скоро няма да видим домашен атомен реактор. Така че там опасността от предобряне на ситуацията е сравнително нищожна. Някой беше смятал, че ако ДНЕС свършат изкопаемите горива, човечеството ще трябва да построи около 10 000 нови атомни електроцентрали от калибъра на най-големите днешни, за да задоволи настоящите си енергийни нужди. Какво количество уранова руда ще трябва да се се копае, преработва и концентрира за да се случи това - въображението ми не го побира... сигурно всеки трети ще трябва да е или миньор, или обработчик. За да се случи това, трябва производството да е роботизирано поне на 70-80%, а за това трябват ЕНЕРГИЯ, знания, технологии и още много други неща, демек човешки труд. Та безплатният обяд пак се отлага...
И ако някой си мисли, че всичко това може да бъде спестено, като ОТНЯКЪДЕ, НЯКОЙ просто изнамери и пусне един неограничен, безопасен и безплатен гювеч, и всички ще скочат да разхищават с пълни шепи и както си искат за всевъзможни глупости... еми... негов си проблем...

Радико:

--- Цитат на: dymelsoft в Май 18, 2019, 10:22:13 am ---Аз едно не мога да разбера, защо всички клипове за СЕ са с възможно най-ниското качество на заснемане (240p). Тези "инжинери" и "големи учени" не могат да заснемат клип ли?
Пък, киловатите, мегаватите и най-вече тераватите за СЕ-шниците граници няма. ;)

--- Край на цитат ---
Аз бих добавил към това още един въпрос.
Защо на всички СЕкорифей направили "велико" изобретение добиващо мегавати Им свършват средствата ВИНАГИ когато аха и да го самозахранят. Е и тия направили се за мегавати ами да го бяха намалили да е за стотина киловата и със спестените пари да бяха закупили това което е нужно за самозахранване.
Аиде холан бе.
А и да ви кажа забелязвам любопитна зависимост:
Всички от този форум които доверчиво се ловят на тези елементарни измами са и настървени попитатели на постноядството.
Комай има само един човек тука който предпочита безмесна храна и въпреки това разсъждава логично а не грешка двама са. Това обаче не променя статистическата тенденция.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия