Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?
Радико:
Значи Ксурнев никой или поне аз не съм се хванал на въдицата на алан. Не бих дискутирал с него въпроси относно законите на Кирхоф, има да попълни много пропуски преди да стигне до тях. Със VeleV се опитваме да дискутираме нещо съвсем различно. А именно, евентуалната дуалистична природа на електричеството която според мен не е евентуална. Твоето мнение по въпроса? Нещо по възможност с примери и съждения. Както аз споменах, че при повечето мълнии могат да се различават двата противопоположни електрически потока.
hyparh:
Радико, интересно как успяваш да различиш двата потока в мълния. Тази способност си е направо за завиждане :D
Наблюдавал съм и съм снимал много мълнии (с високо качество - DSLR фотоапарат), но такова нещо не ми е направило впечатление. Светкавиците и разклоненията им са еднородни, като накрая за част от секундата някои от тях могат да се разпаднат на множество малки "пламъчета" преди да изчезнат. Вероятно това зависи от големината на ампеража.
Радико:
Хипарх
Не съм казал, че успявам. Това са процеси за улавянето на които професионална апаратура не е достатъчна, необходима е научна такава. Прочети за мълнията в уикипедия. Вече и там е описано с подробности.
Ksurnev:
Нищо особено, само не знам, защо тогава се правят гръмоотводи с изпреварващо действие.
Тези, които ги правят тогава трябва да са скарани с електричеството доста яко.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Юли 21, 2018, 01:09:58 pm ---Науката твърди че в металната решетка на проводниците електроните от външните орбити са до голяма степен общи, не са приковани към даден атом, а прескачат от атом в атом хаотично. Когато има външно въздействие, този хаос се организира от това въздейстие до малко по-насочено движение.
--- Край на цитат ---
juliang, мислех ви за песимист отностно лесната трансформация на енергия, но горното становище, ако се приеме така както е написано, предполага лесно извличане на по-насочено движение ( енергия ) от хаоса в проводника, ви прави силен оптимист. Въпроса е, че ако това беше природната динамика на трансформиращия електродинамичен процес, изобщо нямаше да ни трябва пулсиращо ( променливо ) мангнитно поле, а щяхме да имаме, електростатични трансформатори на енергия, трансформиращи от хаотичното движение на електроните в насочено движение, само с поставянето на постоянно магнитно поле и насочвайки тази хаотична динамика, а не елетродинамчни, с необходимост от въртящ момент.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия