Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?
mi68:
Здравейте,
Последната статия на PyroVeso пак е мъглява. Движи ли се електрона, изберете сами.
Какви сили същектвуват между електрон и ядро в атома?
-Електростатична (кулонова) на привличане, зариадите са с различен знак, доказано.
-Гравитационна (нютонова) на привличане, електрона има маса, доказано.
Ако е статично това се привлича анихилира и унищожава. Но ако се движи става динамично равновесие.
Ако електрона е съсредоточени параметри като топче, и се движи напречно (надлъжно не може, ще анихилира или отлети-разпадне) на силите на привличане, се получава кръгово движение. При това възниква инерция, центробежна сила, подобно на спътник на Земята, изпада в безтегловност. Центробежната сила не зависи от посоката на въртене, доказано.
Но електрона има заряд и при движение възниква магнитно поле. Магнитната (амперова) сила вече зависи от посоката на въртене, доказано и тя трябва да е в едно направление заедно с центробежната.
ОТ двете основни сили електрична и гравитационна, в динамичен режим възникват две нови сили, магнитна и инерциална (центробежна). Електронът обикаля около ядрото на стабилна орбитала. Заради огромните скорости, малките размери, наблюдаване в електромагнитния спектър се вижда като разпределен в орбитала. Описва се с (пси-функция), чудесно.
От този модел кое е практичното? Електронът се движи напречно на електричното поле, това лесно се моделира с палачинкова бобина. Същата може да е навита единична или двойна (бифилярка) със съпка или без стъпка, посоката на тока лесно се променя за различни ефекти и сили.
Просто да се наблюдава и да се репликира патента на природата, па каквото излезе!
Аtos:
Весо, къде беше досега, бе, човек, че не ги пусна тия обяснения по-рано?
Сеир ли гледа ;D
Не са много тези, които ще те разберат, но...ще помагаме, както можем :D
--- Цитат на: PyroVeso в Август 08, 2018, 10:43:15 pm --- Когато е фиксиран в устойчиво състояние вътре в атома, вълновата функция на електрона се разпростира в някаква област от пространството с определена форма, наречена "орбитала". Орбиталата НЕ съдържа електрона, нито представлява някаква усреднена траектория, по която малко твърдо топче (електрон) обикаля около атома. Орбиталата Е самият електрон!
--- Край на цитат ---
Трудно за представа, наистина!
Това, предполагам предопределя коренно различно проявление и различни характеристики на "стабилните" и "свободните" електрони? Дотолкова, че можем да ги оприличим на различни "частици" (или каквото са там), въпреки еднаквата им изначална същност?
--- Цитат на: PyroVeso в Август 08, 2018, 10:43:15 pm --- Понеже електронът е квантов обект с вълнови свойства, той би трябвало винаги да вибрира с някаква честота. За да спре електронът да вибрира, т.е. за да стане честотата му равна на нула, той трябва да бъде унищожен. В атомът това става, например, когато електрон бива всмукан в ядрото и взема участие в ядрена реакция, известна като "електронно захващане" (протон + електрон = неутрон + неутрино, при което поредният номер на химичния елемент намалява с единица. О, чудо! "Трансмутация"! Живакът /пореден номер 80/ се превръща в злато /пореден номер 79/ !!!).
--- Край на цитат ---
А енергията от "анихилирането" се явява под формата на радиация - алфа, бета и гама лъчи и топлинно излъчване - безумно много енергия...ядрена реакция!
Значи - (казано просто), всеки електрон, който е "прилапан" от протонното ядро, се анихилира с един от протоните "при което поредният номер на химичния елемент намалява с единица", доколкото го разбирам?
Това е при "ядрен разпад", предполагам...при синтеза е обратното, или греша?
Следва, че ядреният синтез би трябвало да изисква огромна енергия...
--- Цитат на: PyroVeso в Август 08, 2018, 10:43:15 pm ---Имайки предвид всичко това, електронът в стабилно атомно състояние НЕ СЕ ДВИЖИ в смисъла на малко твърдо топче, което обикаля около ядрото, подобно на планетите около Слънцето, понеже електронът е разлат като вълна. Освен това, електронът в стабилно атомно състояние НЕ СВ ДВИЖИ и в смисъла на вълна, преминаваща през пространството (подобно на електромагнитна вълна). Електронът, под формата на атомна орбитала, се движи в смисъл на триизмерна форма, която вибрира във времето.
--- Край на цитат ---
Това го разбирам така - въпросните най-външни "орбитали" се движат около общата 3D форма на цялата скупщина молекули, формираща дадено твърдо тяло и полето на "неприкосновеност" около него? Но това е много път за тях? По логично е, чрез това вибриране да предават вибрационното трептене на всяка следваща молекула, формирайки по този начин електростатичното поле-щит, което определя твърдостта на границите (повърхността) на твърдите тела!
Явно става нещо като верижна, самоподдържаща се реакция, която "изковава" информация за формата на тялото в пространствено-матричната тъкан (сега пък аз не съм сигурен, дали някой мен ме разбира)!
Процесът е уникално автоматичен - когато разбиете парче скала с чук (влагаме механична енергия достатъчна, за да преодолее електронните електростатични връзки), всеки отделен камък си създава собствена информация за форма, която да следват тези външни орбитали!
Правилно ли разбирам изложеното от теб?
П.П. lz1jer, нали не смяташ, че визирам в самия атом класическата гравитация "от земен тип" - "простото" привличане между маси? Щото би било малко странно...Под гравитация между електрон и ядро, имам в предвид всички сили на привличане между тях. Разбира се, че електростатичните са в порядъци по-мощни, в противен случай, атомите ще се разпадат сами (ако трябва да се доизяснявам - казвай). Точно за да се компенсират с центробежната сила от въртенето на електрона, последният би следвало да се движи с огромна скорост, което го превръща в..."постоянна липса, но и присъствие" във всяка една точка от орбитата му. Получава се въпросният "орбитал" (Весо много добре ни вкара това понятие), който вече проявява вълнова характеристика. Можем да отчетем само вибриране/трептене. Ще дам прост пример - ако перките на един вентилатор се въртят 100 000-100 000 000 пъти по-бързо, всяка една от тях ще бъде на всяко място, което можем изобщо да си представим, или измерим, а "граничната" им зона ще има характеристика на...повърхностния слой на твърдо тяло! Хипарх беше писал точно по този въпрос.
lz1jer:
Все ми е тая какво си визирал :) Номера ти, че все не сме разбрали какво си искал да кажеш почна да се изтърква вече.
Аtos:
--- Цитат на: lz1jer в Август 09, 2018, 02:47:54 pm --- Все ми е тая какво си визирал :) Номера ти, че все не сме разбрали какво си искал да кажеш почна да се изтърква вече.
--- Край на цитат ---
Щом ти е "все тая", значи темата изобщо не те вълнува, а нещо друго, може би?
lz1jer, някаква тенденциозна личностна неприязненост се долавя в постовете ти спрямо мен!
Не ме интересува на какво се дължи! Не ме и вълнува какви "чувства" питаеш към мен - тук сме не да се мразим или ухажваме, а за да обменяме мисли!
Аз, когато не разбера нещо - или питам, или се доверявам на обяснението на мислещи хора (или такива, които виждам, че са по-компетентни от мен в дадена област). Когато правя предположение за нещо - очаквам в отговор смислени обосновки, за да стане добра дискусия, не наддумване!
Когато се окаже, че съм сгрешил в нещо, признавам си го (което не може да се каже за теб).
Последният ти пост носи откровен характер на заяждане и никаква мисъл по самата тема - започваш да превръщаш нещата в лични нападки!
Съветвам те да си преразгледаш отношението - отношение към темата ли излагаш или отношение към конкретен участник в нея?
lz1jer:
От началото на темата толкова глупости си написал, че нямаше как да не взема отношение, нищо лично, просто искам да се знае, че има и друга гледна точка, а именно - официалната научна теория за строежа на веществото.
... и какво, научи ли нещо или пак ще защитаваш позицията "Не знам как е, ма и така не е..."
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия