Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?
Аtos:
Мишо...отдавна не съм се смял така ;D ;D ;D ;D ;D
Твоят 'ужасссс' е толкова чистосърдечен, че...ме задушава от смях, прощавай ;D
Разминават се "в точен период" значи на 180, а не на 120 (класически).
Именно това искам да кажа, че когато вълните на променливото напрежение (УЖ) се неутрализират по синусоида, те пак носят енергия!
Радико:
Хипарх
Едва ли има двама човека в този форум които да не са чели тази книжка. Един човек може и да се намери ама двама не. НЕ ВИЗИРАМ С ТОВА ПОТРЕБИТЕЛЯ "ЕДИН"
Въпросът е, че има показания, че този ефект го има само при определени условия. Това е факт интересен за разисквания. Другото...
Другото е от пустата влага в тая изба. Мене ме удари в кръста, някои в краката, други в главата, кои където му е слабото място.
juliang:
--- Цитат на: atos в Юли 29, 2018, 10:06:55 pm ---Мишо...отдавна не съм се смял така ;D ;D ;D ;D ;D
Твоят 'ужасссс' е толкова чистосърдечен, че...ме задушава от смях, прощавай ;D
Разминават се "в точен период" значи на 180, а не на 120 (класически).
Именно това искам да кажа, че когато вълните на променливото напрежение (УЖ) се неутрализират по синусоида, те пак носят енергия!
--- Край на цитат ---
Ако имаш предвид да си направиш някакво двуфазно напрежение, където двете синусоиди са противоположни - тогава в даден момент ще имаш около 450 волта, в момент след 1/25 от секундата напрежението ще е нула. Пак ще изгориш - в преносния и буквалния смисъл. Единствения ти шанс е да пипнеш проводника за хилядни от секундата, и то в правилния момент - когато двете синусоиди са на осевата линия. Можеш да се убедиш лично като хванеш двата кабела на изхода на някой по-мощен аудио усилвател (500 вата и нагоре) и пуснеш да свири някое свежо парче с повечко баси :)
Но такъв начин на предаване на електричеството има само минуси (един проводник повече) и няма плюсове спрямо еднофазното захранване - пак имаш момент в който нямаш енергия. При трифазното захранване във всеки един момент имаш поне една фаза, която дава енергия - и към нулата и спрямо друга фазза.
А ако имаш предвид 2 синусоиди които са синхронни - нямаш никакъв проблем да си ги пипаш. Реално ти това и правиш, когато пипаш всеки домакински уред - пипаш единия проводник - нулата.
Аtos:
Ш' са сетиш к'во говоря накрая ;D
edin:
Имаме, две уоки токита. Едното излъчва към другото и в него се индуктира напрежение. Не са заземени естествено.
Нека Алан да каже, къде минават електроните и позитроните, между двете устройства, така че едното, да индуктира напрежение в другото.
Може ли Алан дакаже, какво представлява токът?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия