Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?

<< < (3/53) > >>

Радико:
Физиката на процеса е такава, че устройството акумулатор играе ту конзуматор на енергия ту генератор на такава, моля не намесвайте динамата със тъпи коментари.  Та в единия случай дебелия полюс играе плюс в другия минус. Малко джендърска работа ама какво да направиш. Въпроса е, че тока тече винаги между два различни полюса.

VeleV:

--- Цитат ---VeleV
Това е твърде некомпетентно изказване.
--- Край на цитат ---

--- Цитат ---моля не намесвайте динамата със тъпи коментари.
--- Край на цитат ---

Радико, ти някакви проблеми ли имаш в къщи?
Или ме пробваш?
Или някой ти е поставил задача да ме пробваш?

Радико:
Не това, си го разбрал погрешно поради спартанския ми стил на писане в момента. Ако забелязваш е в множествено число и е единственото нещо което не се отнася за теб. Това го вметнах за да предотвратя коментари от сорта на това, че видиш ли акумулатора не бил генератор. Троловете в този форум много обичат да се хващат за буквата даже не само за думата.

VeleV:
Радико, много се учудих, че така пишеш, защото те познавам отдавна във форума и не съм очаквал от теб такива думи.
Помислих че не си предишния Радико, а някой друг пише от твое име.

Писах всичко това за конкретния пост на alan, че негов познат освен друго му е казал, че "...плюса и минуса са две еднакви неща...". Ако съм разбрал правилно, става въпрос дали има + и - заряди или има само заряди, които текат от по-високо напрежение към по-ниско. Та затова дадох тия примери и очаквах някакъв диспут, ама не да ми казват какъв съм.

Радико:
Извинявам се за този израз, но на последък се написаха доста глучости в този форум. А за това, че няма плюс и минус съм напълно съгласен. Това са условни понятия въведени за удобство в ежеднесието, но за целите на този форум такива удобства от един момент нататък стават пречка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия