Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Нов български автомобил?
epwpixieq-1:
--- Цитат на: EDM electronics в Юли 08, 2018, 04:48:51 pm ---Ако бензиновия мотор има КПД около 30-35%, то при електродвигателя това е около 50% - зависи от двигателя и трансмисията.
--- Край на цитат ---
При горното сравнение е добре да се направи разлика между КПД на самия двигател ( ДВГ или електрически ) и трансмисионния блок, понеже това са доста различни неща.
От друга страна за ел. двигателя както знаем в зависимост това дали е постоянно токов или променливо токов ( ясно с преобразовател ) има значение за неговата ефективност, така че не трябва д се хвърля всичко под един и същи процент.
В допълнение липсата на скоростната кутия като част от предавателния механизъм дава намалява загубите при трансмисионната система при електро.
Статията не коментирам понеже според мен няма смисъл да се коментира информация която явно не е написана на професионално а на маркетинг ниво.
Аtos:
hristolocco, под "трансмисия" имам в предвид предаването на механичния въртящ момент от двигателите до оста на колелата.
Радико:
https://m.24chasa.bg/avto/article/7322406
Следващия наш ентусиаст и при това този път доста сериозен. България не успя да стане фактор в автомобилната индустрия но пък при електромобилите може и да хванем влака.
dmitarp:
За мен това не е автомобил, дори не е кар. Няма нормален човек, който би го използвал освен на ливадата си да играе голф. Няма как да стигнеш цена от 10000 евра, на нормален автомобил при тираж от само 20000 бройки годишно, а тези кари и за 5000 лева няма кой да ги купи.
Радико:
Ами ще поживеем ще видим. Факт е, че фирмата за продажба на обувки "Мегиас" поне от две години зарежда магазините си в София с подобни машини.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия