Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
СЕ от "Контакта"
GreenHulk:
Това е просто превод на руски на продукт от китайска фирма в Aliexpress.
Wuxi Fengteng Wind (вятър) Generator Store
и с цената леко дали не се бъзикат - 100$ за 100 вата при условие, че има за около 227$ 600 ватни.
alan:
Не знам, както казва един руски колега - "я пас" ;)
epwpixieq-1:
За съжаление качеството на мислене и измерване на резултатите в така показаното видео е под всякаква критика. С това не искам да коментирам критично върху възможността за използване на някакъв неосъзнат феномен.
Начините по които се представят нещата са под всякаква критика за такъв тип "бомбастични" изказвания, или по-скоро неразбирания, за разпределение на енергията, но поне да направи малко по-сносна презентация като човека тук:
https://www.youtube.com/watch?v=aDjWwoD83Rk
или тук:
https://www.youtube.com/watch?v=UNUGGBI55Hc (това може би е единствената серия от експерименти на нета, в това направление, където човека, използва собствен първичен двигател в експериментите и вижда как отразената енергия влияе върху него, при промяна на схемите от консумативната част )
--- Цитат на: juliang в Юли 01, 2018, 12:43:44 pm ---Това не е СЕ, а една безкрайно неикономична конструкция. 0.4 ампера без товар ... това са 100-тина вата, които без товар само греят въздуха.
--- Край на цитат ---
Абсолютно правилен коментар.
--- Цитат на: juliang в Юли 01, 2018, 12:43:44 pm ---Това че загубите падат като се натовари не означава че енергията е фрий. Просто не я изхвърляте.
--- Край на цитат ---
Ако трябва да се изразим по-точно, слагайки товар, човека променя импеданса в системата, тоест разпределението как и къде енергията се проявява като изразходвана, да не говорим как точно се променя ъгловото изместване между напрежението и тока ( фактора на мощност ), което е всъщност това което определя използваната мощност, и доколкото си спомням имаме цяла тема в тази насока.
Радико:
Ееей омръзна ми да повтарям:
РЕАКТИВНА ЕНЕРГИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА.
Това е термин измислен за по лесно обяснение на взаимодйствието между генератор и консуматор при променлив ток. Това обаче е само термин това не е някакъв вид енергия различна от "другата" активната енергия.
Вода или айде ракия за по лесно преглъщане.
Кръчмаря ми дава в бутилки по литър ракия. Аз изпивам половината от бутилката и му връщам бутилки пълни до половинта с ракия. Платил съм по 10 лв. за кило и после си искам 5 лв. ресто за неизпитото количество. Те това е активна и реактивна ракия.
Да обаче ако купувам по 10 000 бутилки на месец кръчмарят ще ревне че ангажира един камион месечно да превози до мен 5 тона алкохол и после да го върне обратно. И съответно със право ще иска или да си изпивам бутилките до капка или да си платя аз на камиона дето ми мъкне неизпитият алкохол.
Всички обяснения и мнения които са в разрез с това обяснение са празнодумство на разбрали недоразбрали недоучили индивиди.
Михаил Кузмов:
Много ракия, много нещо бе човек, държиш на пиене!
Ама защо пишеш че не съществува, след като по долу с ракията, обясняваш че съществува. Тук вече се обърках ;D!
Пък както забелязвам, има осцилоскопи на снимките. Този човек щеше да е по убедителен ако показваше графики на PF.
Абе доброжелателен е човека, да му пожелаем успех в икономията, щото сега като вдигнат тока, пенсията може да не стигне за ракия!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия