Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Главния Проблем при Електромобила
Радико:
Димитре аз мисля, че това са бленувания на някакви идиоти, повечето от тях на дереджето на Байдън и няма да доживеят до 2046та. А ако някой имат потенциал да доживеят, няма да имат възможност да го реализират този жизнен потенциал поради принудително прекъсване. Най вееоятно, чрез обесване. Предстоят много интересни години. Нищо няма да се случи така както е било запланувано. Вече се вижда.
Финландците пуснаха току що нов вид бира. Ечемика бил опушен със смес от торф и говежда тор. И твърдят, че такова ще е "постапокалиптичното пиво"
Прави си извода.
dmitarp:
Не знам фактите са такива преди срокът беше до 2050 сега е до 2046 вероятно след 5 години ще го смъкнат до 2040. Засега само италианските супер коли оспорват срока за край на ДВГ като искат срок до 2035 вместо 2030, така че нещата вървят по план.
Радико:
Да бе да всичко върви "по план" ама на документи, демек на теория. На практика имаме смях в залата. Беше време когато и други едни оравеха планова икономика е видяхме ги. Така и тия ше ги видиме.
dymelsoft:
Бъдещето е само и единствено в ядрените технологии. Въпрос на време е да се внедрят новите технологии, в които се използват ядрените отпадъци от сегашните централи. До колкото ми е известно в Русия е започнало изграждането на безотпадъчен ядрен реактор с бързи неутрони.
Според мен все още сме много далеч от използването на реалния потенциал на ядрената енергия. За ядрения синтез пък да не говорим.
Въпреки това смятам, че ядрената енергетика няма аналог, който да я замести. Остава да стане достатъчно "зелена" и безопасна.
VITAN:
--- Цитат на: dymelsoft в Септември 09, 2021, 09:53:17 am ---Остава да стане достатъчно "зелена" и безопасна.
--- Край на цитат ---
Последното поколение, което механиката без ток сама погребва реактора е такова.
Единия вид реактор дава отпадък, който този с бързи неутрони оползотворява. После отпадъка на втория е гориво за първия... (+ бонус за военните). Естествено не говорим за янки, китайци и французи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия