Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (181/266) > >>

juliang:
Виж какви са лихвените проценти и си помисли дали пък това не е една добра идея в момента ...

EDM electronics:
България към момента има около 35 милр. $ външен дълги или на калпак се пада но 6 500 $.
Интересен е факта, как така през 89 г. България била фалирала с външен дълг 11 мирд. $?
Сега 35, преди 11 и излиза, че 11 е по-голямо от 35.

За сведение Люксембург има външен дълг на калпак от 3,7 мил. $ /три цяло и седем милиона на човек - толкова са им дали/.
Това ще рече, че някой яко им дава кредити и не иска да им ги върне.
Как стават тия работи?
Ами оня, който има печатница за пари си печата, колкото иска и дава на който си иска, и не иска да му ги върне който си иска.
Демек става следното:
Дават ти едни пари бъдева, с тях си пазариш каквото си искаш от целия свят, ставаш богат, развиваш върхови технологии, а сметката я плащат тия дето са ти дали стоките и услугите за напечатаните от нищото пари, като ще заплатят масрафа чрез инфлацията. Така англосакския тарикат ще е винаги богат, а говедото винаги бедно.

dmitarp:
Това е брутен дълг, от него трябва да се извадят българските активи в чужбина, и в крайна сметка нето се получава отрицателен дълг, т.е. ние българите финансираме останалият свят и той на нас дължи, не ние на него. Същото е положението и с Люксембург, става дума за брутен дълг.

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Септември 15, 2020, 09:13:04 am ---Виж какви са лихвените проценти и си помисли дали пък това не е една добра идея в момента ...

--- Край на цитат ---
А в следващият момент, кога гръмнат всички балони?!

Начиная от този: https://usdebtclock.org/

EDM electronics:

--- Цитат на: dmitarp в Септември 15, 2020, 10:15:32 am ---Това е брутен дълг, от него трябва да се извадят българските активи в чужбина, и в крайна сметка нето се получава отрицателен дълг, т.е. ние българите финансираме останалият свят и той на нас дължи, не ние на него. Същото е положението и с Люксембург, става дума за брутен дълг.

--- Край на цитат ---
Приемам забележката, така е.
Не знаех, че България има такива големи активи в чужбина. Отворих сайта на БНБ и се осведомих.
Сега ми е малко по-спокойно, като знам, че наследниците ми няма да плащат чужди сметки.  ;)

Интересно ми е при САЩ и Гърция как е положението?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия