Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (116/266) > >>

VITAN:

--- Цитат на: VITAN в Юни 01, 2020, 12:31:44 pm ---Ако ми дадеш твърди гаранции (залог жилище на цена около 100 бона), че няма никога да се връщаш, ти купувам едноподочен билет за САЩ...
Мога да си го позволя.

Да вървиш и да се наслаждаваш доживотно на свобода, демокрация и благоденствие!

--- Край на цитат ---
Ама съм голяма гадъ, нали Радико?

https://bgr.news-front.info/2020/06/01/masovi-aresti-na-protestirashhi-i-zhurnalisti-armiya-policziya-raneni-kurshumi-i-ogn-v-sashh-snimki-i-video/

Масови арести на протестиращи и журналисти, армия, полиция, ранени, куршуми и огън в САЩ (снимки и видео)

"Градове, в които е въведен командански час

• #Minneapolis • #LosAngeles • #Atlanta • #Denver • #Philadelphia • #Pittsburgh • #Seattle • #Cleveland • #Columbus • #Portland • #Miami • #Milwaukee • #Rochester, #NY"

mind:

EDM electronics:
Имайте предвид, че това което се случва сега в САЩ е технологията на Майдана, патентована и прилагана на практика по целия свят с най-яркия й представител Сорос, т.е. всичко това е изкуствено и от един инцидент прерасна бързо, чрез платени провокатори - соросоиди във въстание. Целта е да се свали Тръмп от власт и да дойдат на власт опонентите му демократи, иначе скоро ще бъдат напъхани в затвора.
Аз лично симпатизирам на Тръмп и се надявам, че това няма да се случи.

Ако някой си мисли, че това е революция и ще доведе до фундаментални промени в САЩ - сгрешил е. За да има революция са нужни две неща: 1. алтернатива, а такава няма - социализма няма да отиде в САЩ и 2. поддръжка от външна сила, държава с интерес, каквато също няма.

Играе се майдан от типа "Слез от коня, да се кача аз".  ;)

За бавното и мъчително публично убийство на младия негър от полицай, чрез бавно 9-минутно задушаване, напикаване и настъпване на смъртта пред погледа на народа и другите полицаи, мога да коментирам само, че това се случва в идеализираната за вас демокрация, която се очакваше да е много хуманна.

Ако това беше станало в Русия - ой-ой-ой-ой, мама мия, не ми се мисли каква реакция на медиите щеше да има...

Има видео на което се вижда, как провокатор организира тълпата, облечен с противогаз и чадър, за да се крие от хеликоптерите и минава с един чук и чупи прозорци, озверява тълпата. А иначе американците има за какво да протестират, но проблема е в системата им. Докато не се появи друга, оправия няма да има.

Старата система оправя ли се?
Има една българска поговорка: "Старо кърпи, конци хаби".

filchef:

--- Цитат на: Радико в Юни 01, 2020, 12:25:46 pm ---Да и продължавам да се възхищавам. Това което си написал наистина е възхитително. Водопроводчика който е дошъл да отстрани повредата. По точно двамата видопроводчици взимат заплата от по 100 120 долара НА ЧАС.
повтарям НА ЧАС. просто там нещата са такива, че не е по когнитивните ви възможности да ги осъзнаете. Смешно е да ги ожалеате тези които са стъпили на американска земя.  Ако трябва да съм честен и аз смятам, че са за ожалване, но не и от този аспект от който вие със EDM разглеждате нещата.

--- Край на цитат ---

А знаеш ли, че въпросните американци нямат нито ден платен отпуск и почиват единствено на 4юли - нямат други национални празници,майките не получават и ден отпуск по майчинство и при техния стандарт тия пари, които получават едвам им стигат да си платят квартирата битовите сметки, храната, данъците, пенсионните и здравните осигуровки и голяма част от населението работи на 2 места за да свързва двата края.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Юни 01, 2020, 12:25:46 pm ---Да и продължавам да се възхищавам. Това което си написал наистина е възхитително. Водопроводчика който е дошъл да отстрани повредата. По точно двамата видопроводчици взимат заплата от по 100 120 долара НА ЧАС.
повтарям НА ЧАС. просто там нещата са такива, че не е по когнитивните ви възможности да ги осъзнаете. Смешно е да ги ожалеате тези които са стъпили на американска земя.  Ако трябва да съм честен и аз смятам, че са за ожалване, но не и от този аспект от който вие със EDM разглеждате нещата.

--- Край на цитат ---

Радико в САЩ заплатите на обикновените работници не са високи, но им стигат заради цените там, не са надути като нашите цени. Не обвинявам капиталистическата система, тя работи по добре от социалистическата, но трябва да се знае че само при некорумпирани хора.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия