Автор Тема: това наистина трябва да ни плаши  (Прочетена 199098 пъти)

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 121
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #195 -: Февруари 05, 2020, 08:01:25 pm »
juliang, нали разбираш че тези 20 600 са болни в момента ( а не са излекувани). Голяма част от тях няма да се преборят и ще добавят бройка към онези 426 вече починали. При това без да се увеличава бройката на заболелите, а тя неминуемо ще се увеличава. Дори сега ако изчезне грипа (с магическа пръчка) пак ще продължават да си отиват хора от усложнения свързани с вече преболедуваната болест. За разлика от другите болести които отдавна са отминали и можем да направим крайната равносметка колко са се разболели и колко от тях са починали.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 605
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #196 -: Февруари 05, 2020, 08:43:58 pm »
По-интересния момент е не симптомите на болстта, а причинителя. Откъде се пръкна тоя вирус и защо само в Китай се появяват тези екзотични вируси, то и африканската чума по свинете се появи там в най-големи мащаби, че и у нас. Интересното е, че пращяха американските складове със ГМО-свинско след икономическата война с Китай и трябваше да се намери начин да се разтовари - за късмет ги хвана чума китайските прасета. Но хорицата у нас знаят какво ги чака, ако ядат от най-демократичното месо и търсят само българско - корумпирано месо, агресивно. Нямам познати, които да си купуват месо от хипермаркетите, а там именно се продават тия вносни с евроатлантическо качество месо, то е с такива красиви опаковки, така прилежно е нарязано, така червенее, даже понякога усещам в Билата как мирише на амоняк - ползват го да обезмирисват старите меса, потапят във вана с амоняк - риба, пилета и т.н. Яде народа, промоции, плющят му ушите...

Та слушах изказвания на няколко вирусолози, категорично отхъврлят възможността вируса сам да е мутирал от прилеп. Не мога да се сетя обаче, откъде тогава се е пръкнал тоя вирус в Китай, баш преди празника с големите пътувания на китайската нова година,  от де се зе това нещо, идея си нямам?  :D
Някои изразяват хипотези на диверсия, но аз не им вярвам, че кой ще има интерес от това, идея си нямам?  ;D

Неактивен valex

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 310
 • Пол: Мъж
 • изчислителна техника
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #197 -: Февруари 05, 2020, 09:05:04 pm »
Естествен подбор май се казваше навремето на такива епидемии?
Сега пак ще се купят за няколко стотин милиона  абсолютно ненужни ваксини.
Някой да се замислял колко души са починали вследствие на обикновения текущ вирус до сега откакто почна новия китайски вирус?
Починалите не са починали директно от китайския вирус. Починали са от странични усложнения. Никой не споменава някаква статистика?
Класика за пореден път:)

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 655
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #198 -: Февруари 05, 2020, 10:44:33 pm »
Китайския коронавирус се лекува с греяна ракия и мед, доказано.
https://blitz.bg/svyat/anglichanin-be-na-smrtno-leglo-no-ubi-koronavirusa-s-neveroyaten-lek-snimki_news724856.html

Неактивен plcsoft

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 346
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #199 -: Февруари 06, 2020, 07:25:47 am »

Та слушах изказвания на няколко вирусолози, категорично отхъврлят възможността вируса сам да е мутирал от прилеп. Не мога да се сетя обаче, откъде тогава се е пръкнал тоя вирус в Китай, баш преди празника с големите пътувания на китайската нова година,  от де се зе това нещо, идея си нямам?  :D
Някои изразяват хипотези на диверсия, но аз не им вярвам, че кой ще има интерес от това, идея си нямам?  ;D

Всичко идва от стреса. А стреса идва от прекалената алчност и амбиция вменена ни от социума. Това води до срив във имуната система особенно когато продължително време сме на пълна газ. Ако ви прави впечатление тази епидемия се развива в големите градове мегаполиси където букета от фактори отслабващи човешкият имунитет е най- голям. А именно стрес, въздух наситен със цялата менделеева таблица, помещения потънали в прахоляк и огромен човеко поток, където с едно кихане на светофар можеш да заразиш доста нещастници намиращи се на същото място.Така че колкото са по-големи градовете толкова е по-голям стреса и съответно бързото заразяване с най-пъстроцветният букет от болести и имуноубийци.  Освен това липсата на органична среда като достатъчно зеленина, дървета и растения който да пречистват околната среда от човешкият боклук води до допълнително натоварване на човешкият имунитет. Никое друго живо същество не създава толкова боклук и замърсяване в хабитата си както разумният човек. Съвременият хомоманиакус до такава степен се е самозабравил и откъснал от живата природа че, изпитва истински страх ако случайно съзре някое безобидно червейче, пеперуда или най-обикновенна муха. Между другото мухи има там където има много отпадъци от човешката дейност. А боклука на планетата идва от градовете и промишлеността около тези градове.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 605
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #200 -: Февруари 06, 2020, 09:08:26 am »
plcsoft, съгласен съм с всичко, което си написал, но закачката ми бе насочена в друг смисъл: произход на вируса!
Той не се е възпроизвел от стреса и боклука.
Не знам дали ви е известно, но вирусите по-скоро са роботи, отколкото живи организми - те не са клетки!
Не са клетки, но имат двигател на СЕ, не се хранят.
Възпроизвеждането им не е полово или безполово деление. При тях има производство. Роботи търсещи строителен материал - гени за производство на себеподобни.
Тези биороботи са много лесни за препрограмиране.

Хилядолетия човека е общувал с животни, ядяли са ги дори живи - мишки, плъхове, бръмбари, змии, гущери и т.н. деликатеси  ;), но ни един вирус не е мутирал. Сега за 2-3 год. маса вируси мутираха и то в Китай - какво съвпадение.

Неактивен plcsoft

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 346
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #201 -: Февруари 06, 2020, 10:22:34 am »
Нали това казвам една от причините е че, когато имунитета на един човек се срине той става благодатна почва за всякакви гадинки. Този коронавирус е бил някакъв друг вирус който усещайки че има благодатна почва за клониране в това направление(демек храна бол) като мутира и се развива и просперира. Понеже голяма част от хората в градовете са под всекидневен стрес то и благоприятната среда за развитие на този щам на вируса се увеличава, особенно ако се тъпчат със хипермаркетна синтетика която в Китай е в изобилие.
 А може и този вирус да е човешко или вселенско дело за да озапти маниащината, лудостта в някакво направление. Това което съм гледал в нета, мисля че, китайците се опитваха да натикат мюслюманите уйгури в концлагери(центърове за превъзпитание) за да присвоят земите им и нищо чудно Господ да им е пратил това опустошение. Или някой друг  доброжелател като американците например да са взели присърце божията повеля. Интересното е че, такова мащабно заразяване се наблюдава само в Китай.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 3 239
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #202 -: Февруари 09, 2020, 08:41:40 pm »
Ще си копна посат от фейса, че не ми се пише отново:

 На 27.06.2019 (преди 6 месеца) година СОС приема "План за устойчива градска мобилност на Столична община" (ПУГМ) в който има написани такива неща, че косата ви ще настръхне. Ето ви да четете:
https://swiss-contribution.bg/news/stolichna-obshtina-prie-plan-za-ustoychiva-gradska-mobilnost
Ще се опитам да изведа есенцията:
Цитат
Във връзка с предложените мерки за изпълнение на ПУГМ, както и за успешната му реализация като цяло, в краткосрочен план, е необходимо да се предприемат действия за промяна на нагласите на гражданите по отношение на начините на придвиждане. Тъй като голяма част от предложените мерки по отношение на градската мобилност имат ограничителен характер, от първостепенна важност, преди стартиране изпълнението на заложените в Плана за действие 2019-2020 г проекти, е да се организира и проведе мащабна информационна кампания, насочена към промяна в нагласите и навиците с надслов „София – град за хората“ и „Автомобилът вече не е на мода“.
Като резултат от тази кампания, следва гражданите да са получили информация и да са приели, че:
• Пътуването с автомобил е в ущърб на околните, притежаването на автомобил и уличното паркиране отнемат публично пространство и са основание за ограничителни мерки и за което се плаща;
• Уличното паркиране не е право, то намалява уличния капацитет, затруднява достъпността и затова изисква строга регулация и контрол при балансиране интересите на всички ползватели.
В рамките на тази кампания трябва да се популяризират добрите практики в други европейски градове в посока устойчива градска мобилност и привлекателна градска среда.
За реализацията на кампанията следва в е важно да се проучат и отчетат такива фактори като осведоменост, потребление, задоволеност и индивидуално поведение или системно отражение на населението.
Като резултат от това проучване на нагласите следва в краткосрочен план да се получи по-точно и ясно дефиниране на конкретните проекти, мерки и стъпки, които до голяма степен ще бъдат свързани с поведенчески решения, произтичащи от:
• Индивидуални фактори: индивидуалното възприятие на мобилността - навици и стойности на гражданите (потребителите), отношение, предпочитания, опит, самостоятелно възприятие спрямо различни методи и т.н.
• Околната среда и начин на живот - състав на домакинството, местоживеенето, дейности на хората и т.н.;
• Социалното положение: финансови възможности, възраст, семейно положение, и т.н.
• Колективни фактори:
- степента на образованост и познания относно транспорта и паркирането
- общественото мнение
- културата на общността
- история на политиката по управление на паркирането в района и др.
Политическото, социалното или психологичното влияние върху навиците на хората следва да се проучат и отчетат в най-кратки срокове, за да залегнат в основата на планирането на бъдещите стъпки.

Ако на някой не му е ясно - това си е чиста проба социално инжинерство. Или както обичат да казват "Хибридна война", "Психоатака". От страна на столична община, върху гражданите й.

Защо ли в ума ми изниква името "Гьобелс"... не мога да си обясня :)
« Последна редакция: Февруари 09, 2020, 09:05:17 pm от juliang »

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 970
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #203 -: Февруари 09, 2020, 08:57:02 pm »
Или както обичат да казват "Хибридна война", "Психоатака". От страна на столична община, върху гражданите й.
Какви граждани juliang, то останаха ли граждани в тая София, единствения начин да се оправи столицата е да се върнат селяните по родните им места, инак и Гьобелс и Хитлер не могат да ви помогнат.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 901
 • Пол: Мъж
 • Преди сламката е гредата
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #204 -: Февруари 09, 2020, 11:00:30 pm »
Цитат
Тъй като голяма част от предложените мерки по отношение на градската мобилност имат ограничителен характер
Ммммдааа а колко точно голяма е тази голяма част. Чисто риторичен въпрос колеги всички знаем, че са 100%  Пак риторично ще бъде ако попитам:
 Колко точно лева са заложени да изхарчи общината за да улесни "мобилността" без използването на автомобил. Всички знаем че са 0% кръгла нула. Американците казват:
Каквото и да ви говорят знайте, че става дума за пари. Не им пука на политиците за мобилността просто търсят всеки начин да приберат някой и друг лев. Спокойно римските сенатори са казали, че парите не миришат и обложили с данък градските тоалетни. тия ще ги задминат. Да не забравят, че в римската империя това се е случило малко преди да се разпадне.

Неактивен ppipilica

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 344
 • говори на жаргон и пише на "старобългарски"
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #205 -: Февруари 09, 2020, 11:02:28 pm »
Ми добре са го измислили да вземат парите на хората под формата на такси, допълнителни даници и подобни измислени събирания, и под формата че видиш ли колко били загрижени тях. Ти представяш ли си всички дето се разкарват с кола из града да се качат в момента на градски транспорт, ще е адско нещо, то и сега е пълен и нередовен, в смисъл малко превозни средства по линия.
И как мислиш всичкото селяни да се приберат обратно, кой ще остане да работи тука, а те като се приберат ще виснат на бюрото за безработни, и откъде ще вземат пари да им плащат, ще вдигнат още разните данъци.

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 970
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #206 -: Февруари 09, 2020, 11:51:56 pm »
И как мислиш всичкото селяни да се приберат обратно, кой ще остане да работи тука, а те като се приберат ще виснат на бюрото за безработни, и откъде ще вземат пари да им плащат, ще вдигнат още разните данъци.
ppipilica, проблема е не кой ще остане да работи в София, а кой да работи на нивата. Селяните като се върнат ще работят това което са работели бащите и дедите им а работа на полето има и то не малко. Проблема на селянията е че за тях е нещо велико да си гражданин и то не какъв и да е а Софиянец. И докато по времето на комунизма беше много трудно да получиш софийско гражданство, сега обаче не е така и глей какво става. И понеже аз съм от Перник и познавам много софиянци знаеш ли че има огромна разлика между кореняци софиянци и новодошлите. А градския транспорт в София особено в пикови часове е нещо уникално особенно ако застанеш малко встрани от спирката да гледаш какво се случва. Спира рейса отварят се вратите и изведнъж се изсипват огромна тълпа народ, в следващия момент всички чакащи на спирката се втурват навътре и който успее се качва който не, чака следващия рейс.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 605
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #207 -: Февруари 10, 2020, 04:59:47 pm »
Не знам дали следите новините за коронавируса, но нещата не отиват на добре и се оказаха доста по-сериозни, отколкото на някои им се струва. Смъртността е с 1000 пъти по-висока от тази на грипа.

Четох една статия на български професор вирусолог, казва в него се съдържа ДНК от вирус на СПИН, това означавало, че този вирус не е с естествена мутация - било невъзможно. Остава другия вариант - изкуствена.

И по този повод гледах в едно руско предаване дискусия по темата. Само се предполага, че вирусът е създаден от китайците, т.к. там имало ожесточена кланова борба.

Аз лично се съмнявам в тази прогноза и мен ме озадачава факта, че официалните власти - президента на Китай при такъв сложен за страната проблем, не е направил все още официално изявление. Властите в САЩ също мълчат - гузно, гузно мълчат, като че ли не забелязват случващото се. Мълчи се, а ми се струва се знае за какво иде реч.

Моето предположение е следното, това което ми дойде първоначално-първосигнално в съзнанието, тоя "подарък" за света, за началото на 2020 г.:
Кой мислите е бащата на тоя вирус?
Нека си спомним, как при колонизацията на Америка са давали заразени с чума чували и одеяла на индианците, горките които не са знаели въобще за тази болест с цел да ги уморят и да им заграбят земите. Е пак са те, кой друг да е, кой друг би имал интерес? Но поживьом-увидем, както е казал "американския" народ.... ;)
« Последна редакция: Февруари 10, 2020, 05:24:26 pm от EDM electronics »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 3 239
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #208 -: Февруари 10, 2020, 06:47:44 pm »
Не знам дали следите новините за коронавируса, но нещата не отиват на добре и се оказаха доста по-сериозни, отколкото на някои им се струва. Смъртността е с 1000 пъти по-висока от тази на грипа.
Ако при грипа смъртностат е 0.1% (а реално тя е някъде там), то би следвало от корона вируса да умират 100% (1000 * 0.1 = 100).
Нали се сещаш с какъв скептицизъм би трябвало да примаш всяка друга информация в статия с такава очеизвадна грешка...

И пак да повторя - хората не умират от самия вирус. Умират от усложнения - пневмонии или обостряне на съществуващи преди заразяването заболявания.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 605
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #209 -: Февруари 10, 2020, 07:45:33 pm »
Ако при грипа смъртностат е 0.1% (а реално тя е някъде там), то би следвало от корона вируса да умират 100% (1000 * 0.1 = 100).
Нали се сещаш с какъв скептицизъм би трябвало да примаш всяка друга информация в статия с такава очеизвадна грешка...

И пак да повторя - хората не умират от самия вирус. Умират от усложнения - пневмонии или обостряне на съществуващи преди заразяването заболявания.
Вярно отбелязваш, така е, не е 1000 пъти, а 100 пъти. Но разликата идва от алергията, която имам, придобита от колониална угнетеност, та съм умножил цели 10 пъти с алергичен коефициент.  Браво на мен, браво. :D

Смъртността при коронавируса е 10%. Това е много голяма смъртност.
При повечето вирусни инфекции се умира от вторични инфекции, не от самия вирус, дори при СПИН е така. Но причината е вируса, защото ако не е той няма да умре човек. Не е важно от какво ще настъпи края, а причинителя.

Организма докато изгради антитела за вируса, имунитета му е ангажиран изцяло с това, защото вируса е по-опасния противник от бактериите, които иначе живеят в симбиоза в организма. Докато това се случи организма няма защита, много клетки умират, разрушени от вируса и това дава сигнал на бактериите за пир и размножаване - няма го имунитета да ги спре. Докато организма придобие имунитет и започне да унищожава вируса, то масирания растеж на бактериите е толкова голям, че имунитета вече няма такова количество оръжия да се справи - настъпва смъртта. Причината е вируса!