Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
tobo1:
Статията се препокрива с моите разбирания на 100%, но нямам дар слово да кажа всичко това толкова синтезирано като автора. Путин извън схемата ли е? Дано да е, ама едва ли. Статията изглежда да е българска, а не руска - според някои изрази в нея. Няма посочен автор.
Колкото до комунизма - и той влиза в посочената схема - споменат е като "православен холокост от 1917 и повтарящ се десетилетия наред в ...." и "научен атеизъм".
Аtos:
Аз не знам досега в човешката история, в някоя страна досега да е имало комунизъм?
Социализъм - да, но той е измишльотина на псевдо революционерите и "строй", наложен ни за десетилетия, от който още берем някои негативи. Плюсовете от него също са известни на по-възрастните от вас, няма смисъл да се разпростирам нашироко...
Простата истина е, че ако управляващите, в годините на соца и приемниците им от тогава до сега (едни и същи "династии" и лакеи са, не се заблуждавайте), бяха поне малко от хората, които мислят за "род и родина", отколкото за лични облаги, сега щяхме да сме много напред!
Друго - представете си какъв рай щеше да бъде България при следния развой - в управлението ни да са патриоти и да не се бяхме отдръпвали икономически от Русия?
montanar:
Аtos предлагаш утопия.
Спрямо геополитически и стратегически е чудо че България още я има като държава....
доводите са ми следните .....
България е малка и ако трябва да сме честни никога не е била голяма (говоря за реално и оседнало голяма)
С това се дължи на географското разположение - малък народ на кръстопът към който имат интерес много сили.
Това е така още от римско и византийско време (но тогава сме били доста повече варвари и сме им давали по канчетата и на римляни и на византиизи и на кръстоносци)
Но от тогава на сетне нещата тръгват на зле - тоест - минава покръстването и примиряването с Византия - влизаме в европейската среда уж като свой и се започват номерата и после идват турчолята и намират една разединена България и готово .....
Бъркаме си по дупките с едни с цел да наебем други други правят същото спрямо нас и така .......
А сега че и от преди това каквото и управление да имаме което да е силно националистическа ориентация просто никой няма да ни изтърпи и ще ни смачкат. Имаме нагледен пример с съседна държава.
Самото географско разположение не дава на държавата да израстне - да вземем за пример Русия Англия или САЩ - наблюдаваме държави които са в един вид своеобразни географски ъгли и са много качествено географски защитени и тия територий съединени от обща национална кауза и без сериозни външни интереси насочени към тях са се развили и вкоренили....
Сравнете това нещо с нашето географско разположение и си направете изводите.
Аtos:
Ами... не съм съвсем съгласен!
Аз не предлагам утопия, а казвам какво би било, ако...и т.н.
Географското ни положение може много добре да се използва за националните ни интереси, стига да имахме кадърни управници в последния век!
Какво по-добро от това - да сме на кръстопът? На времето цар Борис го използва и лавира успешно - две църкви се борят, коя от тях да ни покръсти! Цар Симеон - също с дипломация успява да направи Велика България!
Това, да си на стратегическо местоположение може да се използва много успешно, стига да не си курва по природа и да си сваляш гащите на всеки, който реши да мине покрай теб!
montanar:
Пусто лавиране е до време - в следващия момент почва ебането и го отнася по-слабия.
Но има и резон в думите ти - може да се извлича много повече полза от това което се прави.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия