Автор Тема: това наистина трябва да ни плаши  (Прочетена 357663 пъти)

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1290 -: Декември 29, 2020, 09:25:23 pm »
Не аз като Българин съм неблагодарник. Ти си руски нагъл и нахален неблагидарник защото са ми ясни руските ти корени. На какъв език пишете бе блядове неедни кои ви донесе и аз ука и култура и всичко какви щяхте да сте сега без нашата култура това освобождение от турците не го споменавай повече защото не е даром въпреки, моралния дълг които сте имали да го направите какво уважение да имам към такива. СЪЩЕСТВА. Не употребявай думата  БЛАГОДАРНОСТ нея я разбират само по развити същества. Явно е било голяма грешка, че сме опитали да ви направим хора. Рано е било.

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 502
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1291 -: Декември 29, 2020, 09:30:12 pm »
Радико, струва ми се, че си изпаднал в истерия. Омразата ти към руснаците те кара да ти се привиждат техните образи в мое лице. Аз съм българин, не знам за какви корени ми говориш, нямам нищо общо с руснаците по роднински връзки или каквито и да било корени, както не знам за какви внушения си съчиняваш. Поуспокой топката, ако обичаш, внимавай с квалификациите!

Всеки е свободен да харесва когото си иска. Аз не съм изразявал недоволство срещу вас, а срещу българския колонизатор. А вие се опитвате мен да квалифицирате и лъжете, какви корени съм имал и какво съм бил внушавал.

Не ми нервничете, защото ще ви дам възможност на 4-ри очи да го направите, който има желание и смелост!

Неактивен Радико

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 7 263
  • Пол: Мъж
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1292 -: Декември 29, 2020, 09:57:06 pm »
Защо пък на 4 очи. Тук пред всички за да се знае точно кой какво е казал.

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 487
  • Невежеството ражда химери...
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1293 -: Декември 29, 2020, 10:55:37 pm »
Явно клонирането на чиито и да било глас вече е масово и без проблем. Към 11-та минута:
-
<a href="https://www.youtube.com/v/Myn81lASrkY" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/Myn81lASrkY</a>
Последствията за всеки, даже не и наивник - може да много сериозни.

Неактивен Михаил Кузмов

  • Специалист
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 2 189
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1294 -: Декември 30, 2020, 06:01:18 am »
Форумът започна да придобива ксенофобски характер?! В т.9 от правилника не е спомената тази дума, но би трябвало да се подразбира!

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 502
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1295 -: Декември 30, 2020, 09:01:35 pm »
Такива дискусии не дават по /националните/ колониалните евроатлантически български медии, които нищо лошо не са казали за САЩ и нищо добро за Русия:

<a href="https://www.youtube.com/v/UMebjob_99Q" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/UMebjob_99Q</a>

Неактивен tobo1

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 585
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1296 -: Януари 04, 2021, 10:52:48 am »
Позволявам си да публикувам цяла статия от Блиц.
https://blitz.bg/analizi-i-komentari/ilon-msk-i-posledniyat-rund-vv-voynata-sreshchu-boga_news786478.html
Според мен анализът е изключително точен.
Имаше дискусеия за безсмъртието - може модераторът да я премести там ако счита за удачно.
Ето и статията - прочетете я:
Цитат
Илон Мъск и последният рунд във войната срещу Бога
8-10 minutes

Първият тестов полет на голяма височина на футуристичния космически кораб „Старшип“ на „СпейсЕкс“ бе отложен в последната секунда преди изстрелването си от Тексас. Още не са ясни причините, пише "Труд"

Глобалната неолиберална върхушка планира да постигне бленуваното от хилядолетия безсмъртие и вечна власт

Богоборците най-много ги дразни човекът, белият хетеросексуален мъж

Американският милиардер и собственик на „Tesla“ и „SpaceX“ - Илон Мъск, тези дни направи своето поредно пророчество - до 6 години човек ще стъпи на Марс. За големи части от интелектуалните елити на Запад (а и у нас), прогнозите на Мъск са равни на нещо като откровение - предзнаменования за бъдещето, спуснати свише и излизащи от устата на технологичния пророк на нашето време.

Истината, за която малцина си дават сметка е, че все повече аспекти на живота ни, зависят от дейността и разработките на именно този човек. От електрическите двигатели, които произвежда (основен компонент на задаващата се зелена революция) до спътниковата система за високоскоростен глобален интернет „Starlink“ - Илон Мъск с бързи крачки се превръща в глобалния архитект на нашето бъдеще.

Кой обаче е Илон Мъск? Какви ценности изповядва и в какво вярва? Тук нещата стават леко плашещи. Защо?

В началото на тази година, изтече информацията за раждането на шестия син на Мъск и първо за неговата партньорка - канадската певица Граймс (с рождено име - Клер Буше). Това, което направи най-голямо впечатление от новината обаче, е избраното име на детето. То ще се казва X ? A-12.

Мнозина приеха това като проява на обичайната за богатите ексцентричност. В случая обаче, не става дума за това, а за нещо доста по-специфично. Става дума за вярата на Илон Мъск в т. нар. „трансхуманизъм“.

Мъск, по подобие на все по-голяма част от западния интелектуален и финансов елит, е известен последовател на това интелектуално течение. Целите на трансхуманизма, могат да бъдат обобщени най-кратко, като стремеж човекът да бъде превърнат в машина, посредством технологиите. Целта е постигането на безсмъртие.

В казуса с името на своя шести поред мъжки наследник, собственикът на „Tesla“ и „Space X“, следва челния опит на едно от най-известните имена в трансхуманизма - Ферейдоун М. Есфандиари. Същият добива репутацията на най-известния световен трансхуманист, след като публикува през 1989 г. книгата си „Are you a Transhuman?“.

Малко преди своята смърт, Есфандиари променя името си на - FM-2030. От тогава до днес, примерът му е последван от огромен брой правоверни трансхуманисти по целия свят, които заменят рождените си имена с нещо, което прилича повече на фабричен номер, отколкото на човешко име.

Как се стигна дотук? Как така, представителите на една голяма част от световния интелектуален, финансов и индустриален елит, стигнаха до идеята, че трябва да се превърнат в машини, за да постигнат безсмъртие. Вечен живот, постигнат не чрез смирение и вяра в Бога в отвъдния свят, а чрез технологиите - тук на земята.

Отговорът е прост и стар, колкото света. Нарича се богоборчество и носи белезите на възгордяването, довело до първото открито опълчване на Бога от страна на този, който се помисли за равен с него, поради което и бе изхвърлен от небесните селения.

Традиционно сме свикнали да разглеждаме моралния разпад на днешния западен свят като логична последица от развитието на консуматорското общество и извращаването на идеята за свободата. Дали обаче това е целият отговор или има и нещо повече?

Истината е, че от момента на установяването на Пресветата Христова църква, та до ден днешен, протича глобален метафизичен сблъсък между доброто и злото, чието финално действие вече се вижда.

Човекът да стане Бог - това е идейната основа, върху която възниква цялата религиозна ерес след I век, в лицето на гностици, катари, албигойци, таборити, розенкройцери и т. н., стигайки до изстъпленията на Реформацията, където освен на доктринално ниво, битката с Христовата църква се превръща и в чисто физическа. Милиони са избитите свещеници, църковни лоялисти и обикновени вярващи християни по време на реформаторските метежи през XVI и XVII век.

Едно от най-характерните за тях неща, освен отхвърлянето на всички постулати и тайнства на Светата Христова Апостолска църква, е, че се стремят и към почти пълно унищожаване на съществуващия социален ред, в това число на собствеността, брака и държавата.

Настъпва епохата на т. нар. „Просвещение“, когато сатанинският бяс на Реформацията, намира своето естествено продължение в антихристиянските и антимонархически „просветителски“ революции от XVIII и XIX век. Същите, за разлика от реформаторския социал-комунизъм, който макар и привидно, все пак стъпва на една уж „християнска“ основа, вече не се крият и открито застават на откровено богоборчески позиции, развявайки знамето на „научния атеизъм“.

През диващините на Френската революция, та чак до православния холокост през 1917 г. в Русия, както и този в Източна Европа, няколко десетилетия по-късно, като под индиго се повтаря едно и също - удар по църквата, вярата и съществуващия социален строй, започвайки от семейството и стигайки до нацията и държавата.

Равносметката днес е, че след близо две хиляди години подривна богоборческа дейност, същата в много голяма степен е постигнала своята крайна цел. Съвременните християнски общества са безнадеждно секуларизирани не просто в институционален, а в духовен и ментален план. Религиозният морал, вместо да бъде разглеждан като основа на политическия, е натикан в ъгъла и заменен от модернистични идейни сурогати като „човешките права“ например, както и от постмодернистични, като „правото на самоопределение“ и „изборът на идентичност“.

 Втората голяма цел, която бе постигната, е, че тоталитарните идеологии от последните двеста години, тежко поразиха способността на модерния човек да постига групова идентичност. Иначе казано, да асоциира себе си с някакъв по-голям социален организъм, било то на верска или национална основа. Първо, марксизмът го раздели по класов признак, след това либерализмът го атомизира и убеди, че сам по себе си той е най-голямата ценност на този свят, превръщайки го в завършен индивидуалист.

След унищожаването на големите традиционни социални групи, дойде реда и на това, което най-много ги дразни богоборците - човекът. По-точно белият, хетеросексуален мъж. Защо точно той? Причините са две - първата е, че именно белият мъж е творец на съществуващия социален и политически ред в глобален аспект.

Втората причина обаче е по-важна, защото е религиозна. Човекът, в мъжката му бяла версия е създаден по образ и подобие Божие! Борейки се срещу него, се бориш срещу Бога. Това е отправната точка, от която трябва да тръгнем, за да разберем случващото се в съвременния свят.
Войната срещу белия мъж се води по няколко основни направления.

Първото е насъскването на жените срещу него, посредством идеологията на радикалния феминизъм. В концепцията на съвременните феминистки, жената е социална конструкция. Те са убедени, че нашето отношение към тях ги прави жени, а не полът като биологично детерминирана характеристика на индивида. Няма образ и подобие Божие, има стереотипна роля на пола и джендър идентичност.
Така стигаме и до второто направление - джендър идеологията.

В масовата представа на българите, т. нар. „джендъризъм“ е някакво не много разбираемо сексуално отклонение. Истината е, че не става дума за никаква полова или сексуална идентичност, а за агресивно-деструктивна социално-политическа идеология, която цели дезинтеграцията на човека на личностно ниво. Целта е да бъде поразена неговата индивидуална идентичност чрез унищожаването на половата му предопределеност с присъщите u социални роли.

Последният удар, все още не е нанесен, но се подготвя. Както стана дума в началото, реч иде за така наречения „Трансхуманизъм“ - интелектуално течение, обединяващо някои от най-влиятелните хора на Запад, чиято официално заявена цел е подобряване на човешките умствени и физически възможности, използвайки новите технологии.

С други думи, да се превърнем в киборги и да живеем вечно. Забравяме за божествената си същност и безсмъртна душа и си осигуряваме вечен живот, тук и сега, чрез познанието. Това разбира се, няма да бъде привилегия за всички. Избраните ще са малцина, останалите ще са тор, обслужващ персонал. Така глобалната неолиберална върхушка планира да постигне бленуваното от хилядолетия безсмъртие и вечна власт.
Развръзката предстои.

Неактивен dmitarp

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 294
  • Пол: Мъж
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1297 -: Януари 04, 2021, 11:08:20 am »
Най-големият талант на Илон Мъск е умението му да убеждава, бих казал че той друго не умее. Подобен талант има и Ружа Игнатова, но тя го изпозлва за измамни цели, но все пак успя да набере милиарди долари, и ако ги бе вложила в нещо разумно, сега за нея също щеше да се пишат същите тъпотии. Но в момента тя е издирвана, пропиля си таланта, жалко за него.

Неактивен tobo1

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 585
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1298 -: Януари 04, 2021, 11:09:54 am »
Същността на статията изобщо не е за Илон Мъск.

Неактивен EDM electronics

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 502
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1299 -: Януари 04, 2021, 12:15:32 pm »
tobo1, учудваш ме с тези статии за конспирации. На комунизъм взе да те избива - такива лоши неща за запада и иконите им не съм очаквал от теб...
Чудя се аз ли съм комуниста или ти?  Сигурно Путин ти е платил да ни облъчваш със статии на алкаши? Тази статия е руска пропаганда. Ти да не си от контраразузването? :D

Неактивен tobo1

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 585
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1300 -: Януари 04, 2021, 12:48:58 pm »
Статията се препокрива с моите разбирания на 100%, но нямам дар слово да кажа всичко това толкова синтезирано като автора. Путин извън схемата ли е? Дано да е, ама едва ли. Статията изглежда да е българска, а не руска - според някои изрази в нея. Няма посочен автор.
Колкото до комунизма - и той влиза в посочената схема - споменат е като "православен холокост от 1917 и повтарящ се десетилетия наред в ...." и "научен атеизъм".

Неактивен Аtos

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1301 -: Януари 05, 2021, 05:25:33 pm »
Аз не знам досега в човешката история, в някоя страна досега да е имало комунизъм?

Социализъм - да, но той е измишльотина на псевдо революционерите и "строй", наложен ни за десетилетия, от който още берем някои негативи. Плюсовете от него също са известни на по-възрастните от вас, няма смисъл да се разпростирам нашироко...

Простата истина е, че ако управляващите, в годините на соца и приемниците им от тогава до сега (едни и същи "династии" и лакеи са, не се заблуждавайте), бяха поне малко от хората, които мислят за "род и родина", отколкото за лични облаги, сега щяхме да сме много напред!
Друго - представете си какъв рай щеше да бъде България при следния развой - в управлението ни да са патриоти и да не се бяхме отдръпвали икономически от Русия?


Неактивен montanar

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 2 405
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1302 -: Януари 05, 2021, 05:46:16 pm »
Аtos предлагаш утопия.
Спрямо геополитически и стратегически е чудо че България още я има като държава....
доводите са ми следните .....

България е малка и ако трябва да сме честни никога не е била голяма (говоря за реално и оседнало голяма)
С това се дължи на географското разположение - малък народ на кръстопът към който имат интерес много сили.
Това е така още от римско и византийско време (но тогава сме били доста повече варвари и сме им давали по канчетата и на римляни и на византиизи и на кръстоносци)
Но от тогава на сетне нещата тръгват на зле - тоест - минава покръстването и примиряването с Византия - влизаме в европейската среда уж като свой и се започват номерата и после идват турчолята и намират една разединена България и готово .....
Бъркаме си по дупките с едни с цел да наебем други други правят същото спрямо нас и така .......
А сега че и от преди това каквото и управление да имаме което да е силно националистическа ориентация просто никой няма да ни изтърпи и ще ни смачкат. Имаме нагледен пример с съседна държава.
Самото географско разположение не дава на държавата да израстне - да вземем за пример Русия Англия или САЩ - наблюдаваме държави които са в един вид своеобразни географски ъгли и са много качествено географски защитени и тия територий съединени от обща национална кауза и без сериозни външни интереси насочени към тях са се развили и вкоренили....
Сравнете това нещо с нашето географско разположение и си направете изводите.

Неактивен Аtos

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1303 -: Януари 05, 2021, 06:39:52 pm »
Ами... не съм съвсем съгласен!
Аз не предлагам утопия, а казвам какво би било, ако...и т.н.

Географското ни положение може много добре да се използва за националните ни интереси, стига да имахме кадърни управници в последния век!
Какво по-добро от това - да сме на кръстопът? На времето цар Борис го използва и лавира успешно - две църкви се борят, коя от тях да ни покръсти! Цар Симеон - също с дипломация успява да направи Велика България!
Това, да си на стратегическо местоположение може да се използва много успешно, стига да не си курва по природа и да си сваляш гащите на всеки, който реши да мине покрай теб!

Неактивен montanar

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 2 405
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #1304 -: Януари 05, 2021, 06:49:31 pm »
Пусто лавиране е до време - в следващия момент почва ебането и го отнася по-слабия.
Но има и резон в думите ти - може да се извлича много повече полза от това което се прави.