Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (224/266) > >>

krasias:

--- Цитат на: VITAN в Ноември 26, 2020, 10:43:28 pm ---Мм'не просто няма розови очилца и казва на деградацията.... деградация.

--- Край на цитат ---
Фактът че сега се прави всичко възможно само и само да не еволюира би трябвало да ти говори нещо.

Аtos:
Не, не съм абсолютист, градация има, но е далеееч от всякакво практическо значение за подобен преход.
И друг път съм го казвал - Преди 20-30 години никой нямаше да си мръдне пръста срещу човек, който си е застрелял кучето или е измъчвал животно. Порицание - да, но до там.
Сега има вече ефективни присъди за подобни деяния - хуманизира се обществото, нали така?
Но...следва резонният въпрос - щом се хуманизира, откъде се пръкват подобни случаи? Като онзи изрод, от преди няколко години, който си влачи кучето няколкостотин метра зад колата?

Ще използвам един гаден и циничен израз - На една огромна и вкусна торта и стига едно малко парченце лайно, за да я окепази...

krasias:

--- Цитат на: Аtos в Ноември 26, 2020, 11:18:58 pm ---Не, не съм абсолютист, градация има, но е далеееч от всякакво практическо значение за подобен преход.

--- Край на цитат ---
Я чакай, първо кажи за какъв преход точно говориш. Явно имаш предвид огромен скок, което си е много трудно постижимо. А аз ти говоря за тези малките стъпки по пътя. И не, не си циничен, примера ти е много добър, точно това най много забавя общото съзнание, смесването на качествения материал с боклука. И това да накараш хората да приемат неправилното като нещо нормално.

krasias:

--- Цитат на: Аtos в Ноември 26, 2020, 11:18:58 pm ---Но...следва резонният въпрос - щом се хуманизира, откъде се пръкват подобни случаи? Като онзи изрод, от преди няколко години, който си влачи кучето няколкостотин метра зад колата?

--- Край на цитат ---
Атос това че обществото се хуманизира не значи че злото и идиотите ще изчезнат от земята, не такива винаги ще има. Важното е че това вече не се приема и не се подминава безнаказано.

Аtos:
Боклук винаги ще има, това искам да кажа, просто е!
Или смяташ да подложим човешката раса на духовен геноцид - примитивните индивиди - под ножа? Това би превърнало и духовните в примати - параграф 22.
Може би пък с генетична интервенция? Също насилие, което се отрича като подход...тогава? Изолация? Дискриминация - също!

--- Цитат на: krasias в Ноември 26, 2020, 11:41:55 pm --- точно това най много забавя общото съзнание, смесването на качествения материал с боклука.

--- Край на цитат ---
За да изчистиш "боклука", първо трябва да го отсееш! Той сам няма да се унищожи, напротив - плоди се и се множи!
И винаги ще го има, точно поради тази причина монархиите с диктатура са били успешен социум - всеки си знае мястото!
Да, много се опитват да си сменят местата с тези по-горе, но местата като цяло са регламентирани!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия