Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
Аtos:
Интересно русло сте поели...
Най - устойчив модел за социум е...монархията! И не фиктивната (както в момента в Англия), а истинската, абсолютна монархия, която разполага и с инструмента - диктатура!
Дали това се харесва на мен, теб, трети, пети...не е за това думата, това е проверено от историята!
Всичко останало са разни социални експерименти на временно взели превес групи от индивиди, вдъхновени от някаква идея или гонещи изгода. Може ли да го оспори някой?
Най-великите империи са съществували стотици и хиляди години, защото е имало централизирана власт, дисциплина, породена от страх! Страх от наказание!
Сега не са променени много нещата - страх от шефа, от глоби, от лишаване от премии, от кредитори, от данъчни...списък има дълъг.
Човешкото осъзнаване (като маса) е толкова далеч от подобно осъществяване...че не мога да измисля сравнение!
Представете си - от утре изчезват всички закони. Изчезват и полицаи и военни и прокурори и съдилища и т.н. институции...всичко е оставено на самосъзнанието на хората - не ми се мисли за подобно общество, просто ми е бедна фантазията да си го представя!
krasias:
--- Цитат на: VITAN в Ноември 26, 2020, 10:07:10 pm ---Не използвай думи, на които само си мислиш, че знаеш смисъла.
Начел си се на някакви напудрени и захаросани книжки,
дайваки и те пътя към светлото бъдеще
--- Край на цитат ---
Е то явно само ти ги знаеш тия работи ама прочети и малко за ефекта на Дънинг-Крюгер.
krasias:
--- Цитат на: Аtos в Ноември 26, 2020, 10:21:38 pm ---Човешкото осъзнаване (като маса) е толкова далеч от подобно осъществяване...че не мога да измисля сравнение!
Представете си - от утре изчезват всички закони. Изчезват и полицаи и военни и прокурори и съдилища и т.н. институции...всичко е оставено на самосъзнанието на хората - не ми се мисли за подобно общество, просто ми е бедна фантазията да си го представя!
--- Край на цитат ---
Атос, склонен си да абсолютизираш нещата, да човешкото осъзнаване като маса еволюира най бавно и най трудно. Ама това не значи че не еволюира, много черногледо го даваш.
Ksurnev:
Отговор #1073 -: Ноември 21, 2020, 08:01:27 pm
Явно, никой не е гледал филма, иначе половината написано от тогава, нямаше да го има.
VITAN:
--- Цитат на: krasias в Ноември 26, 2020, 10:35:15 pm ---Ама това не значи че не еволюира, много черногледо го даваш.
--- Край на цитат ---
Мм'не просто няма розови очилца и казва на деградацията.... деградация.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия