Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (213/266) > >>

epwpixieq-1:
jjuliang, сигурен съм че каквито и аргументи да давам (за съжаление) няма да променя гледната ви точка ( същото е и с VITAN ). Това което цитирате е така, и то не е само за мускулите а за всичко (и за мисленето сщо важи).

Всяка система си има предимства и недостатъци но това което ще кажа, понеже мога със сигурност да споделя че познавам много добре системата на САЩ  (даже много по добре от 99.99% от американците), е че за да можете да разберете една система трябва да разберете как тя е еволюирала и какви са били факторите които са влияели върху нейното морфиране през времето. Добрите неща винаги се виждат лесно, лошите неща обаче не, те са много подмолни точно защото са направени в "закони" и затова не се виждат като проблем, въпреки че той работи постоянно във формата на "закон". Затова е добре да сте били и ползвали "услугите" на такава система, за която пишете, иначе всичко са думи и добри пожелания.

--- Цитат на: juliang в Ноември 13, 2020, 10:14:54 pm ---Затова и в нормалните страни хората си търсят правата и ползват професионалисти (дорби или лоши - това е друг въпрос) за да им помогнат.

--- Край на цитат ---
Интересно че споменавате това, понеже преди 100-тина години, когато САЩ са били, къде къде по-правова държава отколкото са сега (въпреки че са имали неимоверно по-малко адвокати на глава от населението), все още е имало случай когато някой е бил убит понеже не си е спазил обещанието (или думата която е дал). Не ме разбирайте погрешно тук. Аз съм ЗА такова "право", и като нищо мога да помета човек когато видя че целенасочено лъже. Това е правотата и тя не се прави от адвокати (колкото и многобройни да са те) или други подобни, а от честни хора които са готови да защитават правотата. Преди 150 години цяла Америка е била на такъв "правен" режим и затова хората са държели, и са били оценявани, по това което казват. Сега нещата са други, за съжаление, коренно различни.

montanar:
Положението влиза в натопорчена фаза и скоро може да настъпи ебателен процес.
https://youtu.be/cYte6obCLjU

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 14, 2020, 12:11:05 am ---...Аз съм ЗА такова "право", и като нищо мога да помета човек когато видя че целенасочено лъже. Това е правотата и тя не се прави от адвокати (колкото и многобройни да са те) или други подобни, а от честни хора които са готови да защитават правотата. Преди 150 години цяла Америка е била на такъв "правен" режим и затова хората са държели, и са били оценявани, по това което казват. Сега нещата са други, за съжаление, коренно различни.

--- Край на цитат ---

И сега си ни предстви нас двамата с Витан да спорим за някоя теза ... колко време и двамата ще сме живи? :) Не мисля че "правораздаването" преди 150-200 години в САЩ е образец за подражание. Напротив - продължавам да твърдя, че правителството трябва да инвестира не в самолети и кораби, а в ЗАТВОРИ. Да се спре вноса на тухли и керемиди, а те да се произвеждат тук от изтърпяващи наказанието си закононарушители. Ако трябва - да се строят къщи за бедните с излишъка от производството. Магистралите да бъдат завършени не от чужди фирми на които плащаме безумни пари, а да се инвестира в ръчни колички, кирки и лопати. Ей на - тунела под Шипка е жизнено необходим. Може да се построи от затворници.

ndm:
От МРРБ съобщиха че проблема за построяването на тунела е в липсата на надзиратели.

Радико:
Юлияне коя чужда фирма строй магистрали в България, че нещо не съм в час с подобен факт. Или може би ти не си, знам ли.
В последните години аз лично знам само една фирма да е работила на наша магистрала това беше турската "Дош" на магистрала Струма. Те бяха главен изпълнител и на втория лъч на метрото. След Винкелщрасе обаче изчезнаха от хоризонта.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия