Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (3/266) > >>

hyparh:
А, това променя нещата :D Но винаги могат да се напишат наново, ако е наложително.

juliang:

--- Цитат на: edin в Февруари 12, 2018, 08:59:35 am ---От къде си толкова сигурен, че компютрите са назад? Дали ти не си назад с информацията?
Цял Лондон е опасан с камери, които могат да те следят постоянно, къде ходиш, ако ти сложат снимката в софтуера. Технологията е много по-напред, отколкото хората си мислят. Аз снимах от екрана на компа 45сек. от един филм и го качих в тубата. След няколко секунди, системата ми съобщи, че е блокиран, поради авторски права!
Какъв е тоя софтуер, дето разпозна какво съм снимал, в такъв кратък срок, при условие, че ежесекундно в тубата се качват гигабайти видео? Направих втори опит, без звук, да не би да разпознава звука, но пак ударих на камък.

--- Край на цитат ---
Прави разлика между задачите "това този човек ли е?" и "това кой човек е?". За едното се изисква грубо казано едно сравнение, в другия - много.
За филмите и другите произведения - приложението "Шазам" е налично от десетилетия и се справя прекрасно с разпознаването на музикално изпълнение за нула време - буквално за няколко такта от мелодията. Също така политиката на Ютуб е доста консервативна - при подозрение свалят, а после ти доказваш че притежаваш авторски права...

zxsec:
В Китай нещата още повече напред:

--- Цитат ---Новите мобилни устройства на китайските полицаи наподобяват изключително много на умните очила Google Glass на интернет гиганта. Те разполагат с вградена камера и софтуер за лицево разпознаване. Данните от видео потока се обработват от програмата, която след това сравнява хората в базите данни. Последните могат да се пренасят на специално мобилно устройство от самите полицаи, за да не са зависими от интернет връзка. Това е голяма разлика спрямо другите иновативни системи за наблюдение, които разчитат на облачни технологии и дистанционен достъп до базите данни. Според китайския държавен вестник People’s Daily вградените камери в слънчевите очила предоставят „високо ефективно сканиране“ на тълпи от хора за намиране на бегълци и престъпници. С помощта на новите устройства са били заловени седем души, които са свързани със сериозни криминални нарушения, а 26 други са пътували с чужда самоличност
--- Край на цитат ---

https://hicomm.bg/hi-tech/policaite-v-kitai-vi-razpoznavat-ss-slnchevite-si-ochila.html

Аtos:

--- Цитат на: edin в Февруари 12, 2018, 09:47:55 am ---Огледални субтитри, малко трудно се четат  ;D

--- Край на цитат ---
Става бе...само трябва да се гледа клипа през огледало ;D

--- Цитат на: juliang в Февруари 12, 2018, 01:54:06 pm ---
За филмите и другите произведения - приложението "Шазам" е налично от десетилетия и се справя прекрасно с разпознаването на музикално изпълнение за нула време - буквално за няколко такта от мелодията.

--- Край на цитат ---
Глупости, познава...трънки! Я пробвай да изпееш нещо или да го изсвириш с уста...пълна скръб, нищо не открива!
Това приложение сканира за фрагменти от качени записи в интернет, не за мелодия!

А в компютърните програми за разпознаване е заложена лицево-костната структура като отправна база...т.е. ако си дегизиран (или с пластична операция), не можеш да се скриеш!

Радико:

--- Цитат ---А криптовалутите не знам защо ги намесваш - те са един от способите да "заметеш следите" ако чак толкоз искаш, или поне да е малко по-трудно да те открият. Макар че и това не е точно така - валутата е анонимна, но в момента в който я обмениш за реални пари или блага - пак се показваш. И ако човек е наистина упорит и има ресурси - той може да проследи всеки един биткойн откъде е дошъл и накъде е отишъл. И за това не му е нужно позволение от държавата или от който и да било - това е общодостъпна информация, всеки който "копа койни" я има на хард диска си.
--- Край на цитат ---
Ами аз реших малко да се позаинтересувам от въпроса и виж какво открих в този сайт:
http://install.bg/kakvo-e-bitcoin-i-kak-se-kopae/

--- Цитат ---Вторият начин е да копаете Биткойни. Копаенето за откриването на тези монети е специална компютърна техника, която създава нови биткойни. Копачът на биткойни е този, който се опитва да създава нови монети. Това става посредством специализиран софтуер и много мощен компютър. Популярен децентрализиран басейн за копане на биткойн е p2pool.in. След включване в него, вашият компютър ще започне да прави математически изчисления. Компютърната мощност ще работи за подсигуряването на всички транзакции в мрежата. Машината ви ще помогне в удостоверяването на транзакциите. В замяна на това, че допринасяте за сигурността на системата ще получавате награда. Периодично ще получавате своята част от новите изкопани bitcoin монети.
--- Край на цитат ---
Избрах този пример защото ми се вижда най ясно и простичко обяснен. Значи обещава ми се, че ако си инсталирам програмата от линка съм щял да се включа в удостоверяване на транзакции и ще допринеса за нечия сигурност, в замяна ще получавам своята лепта биткойни. Какви точно ще са тези транзакции обаче аз представа си нямам убеден съм, че и вички останали качили си тази програма също си нямат понятие, има още една купчина подобни програми чиито потребитли са точно толкова боси. Дори и хора които в началото са били наясно ккво правят вече не са защото за тях парите текат намаляват в един момент и разбират, че се налага ъпдейт за да потекат пак със същата скорост Инсталират ъпдейта и продължават да текат парите технологията обаче е променена и машината вече изчислява кой знае какво.  Много удобен случай да се съберат огромен брой мощни машини за реализирнто на изкуствен интелект работещ за интересите на този който го е организирал. Елементарната логика казва, че щом не сме го организирали ние значи не работи в наш интерес, "изкопаните" койнти просто са червейчето на кукичката.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия