Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
dmitarp:
Именно " "женски" и "мъжки" занимания и дейности" са стереотипи, срещу които се противопоставя конвенцията. Защото един мъж ако върши "женски" дейности му викат женчо, а на една жена, която върши "мъжки" дейности - мъжкарана. И двете определения са с ясно отрицателен отенък и сексистки.
Освен това България отдавна е избрала този път и например, много фирми, ако искат да бъдат партньори на западни фирми, последните им правят одит за да проверят дали в тези фирми съществуват сексистки отношения. И ако например намерят някой плакат, било то и календар на гола или полугола жена на работното място, на някой работник това го третират като дискриминация и одиторите доста му се сърдят.
Нима си готов за повече пари да продадеш своята същност?. Не отиваш ли в Западна Европа именно защото искаш друг ред и други правила, които са по-близки до същността ти или просто се продаваш за пари.
Аtos:
Ами (ако трябва да сме напълно честни), поне 99% от гастарбайтерите ни го правят точно за пари и за нищо друго, не биха си оставили семействата тук, или пък да емигрират с тях, ако в Европа бяха по-ниски заплатите отколкото тук! Това не смятам, че подлежи на съмнение!
Цинично е, но е истина!
И никой от емигриралите не се чувства в среда "по-близка до същността му", повярвай! Обикновено минават доста години, докато въпросният индивид се пречупи и започне да се усеща в "свои води" (а някои така и не успяват).
--- Цитат на: dmitarp в Февруари 02, 2018, 12:01:38 pm ---Именно " "женски" и "мъжки" занимания и дейности" са стереотипи, срещу които се противопоставя конвенцията. Защото един мъж ако върши "женски" дейности му викат женчо, а на една жена, която върши "мъжки" дейности - мъжкарана.
--- Край на цитат ---
Аз ли не успявам до тук да се изразя добре, или ти не ме разбираш?
Не може хем да отричаш, че съществуват "мъжки" и "женски" дейности, хем да ги ползваш за база при определението на понятието "социален пол"!
dmitarp:
В самото начало споменах, че текста е труден за превод, малцина са тези, които са способни да го преведът. Този текст не се разбира от никой, нито от депутатите нито от техните съветници, това е най-голямият му проблем. И понеже българският текст няма никаква юридическа стойност, накаря ще се окаже, че приемаме нещо, което не се разбира от 99.99 % от българите, включително и аз. Но в България така или иначе по голямата част от нормите се спазват.
Има и едно друго нещо, което се бърка, т.н. "еднополови бракове", такова нещо не съществува. Думата брак се употребява само в случаите когато става на въпрос за мъж и жена. Другото е съвместно съжителство между двама човека, независимо от пола, което в България е почти узаконено.
И друго забелязах, за уговорените бракове, тук изрично трябва да се каже за насилствени бракове или уговорени без знанието на тези които стъпват в брак, иначе една голяма част от браковете в Западна Европа, дори и в България, са уговорени, в смисъл скрепени с предварителен договор.
Аtos:
Именно, труден е за превод, понеже мотото на конвенцията е само...лустро, което прикрива същността и!
Вие го приемете това само, пък...ние после ще ви обадим как може да се тълкува ;D
Иван Димов:
Човекът е най-лесното за дресиране животно. Достатъчно е да му покажеш пачка с пари и още някакви хартии с написани върху тях закони. Това е напълно достатъчно хората да се съгласят да правят това, което не харесват.
А всъщност почти всички хора знаят какво е правилно и нормално, кое е редно и морално. Въобще не е нужно да има всякакви писани закони и правила ако всички хора решат да се държат по човешки, а не по животински.
Хубаво е, че се говори за насилието, но защо само за насилие над жени, деца и "третополови"? Аз предлагам да забраним НАСИЛИЕТО въобще. Защото има насилие и над мъже. Има насилие и на институциите към електората. Напоследък гледам по телевизиите разни видеа с насилие над деца в детските градини, в конвенцията пък пишело за обрязванията на момичета, но интересно защо не пишело нещо подобно и за момчетата. Явно насилието го делят на допустимо и недопустимо.
Аз лично за себе си съм решил - въобще не ме интересуват всякакви законови разпоредби, в чието изготвяне не съм участвал лично. Държа се изключително културно и възпитано с всички хора до момента, когато някой безкултурен и нахален се опита да ме насилва психически или физически. Тогава не обръщам другата буза, а защитавам правото си на достоен живот. Системата такива като мен не ги харесва, защото много я критикуват и агитират робите за свобода.
Правил съм обширен анализ на съвременното общество и съм прогнозирал разпад на този капиталистически строй - той твърде много се задържа. Едва ли ще дойде нов социализъм или комунизъм от държавен тип, но при всички случаи ще се нароят селските комуни и ТКЗСЕ-та. Хората ще почнат да се самоорганизират понеже вече твърде много се отвратиха от политическата класа, която се чуди как да си запълни свободното време с обсъждане на куп глупости. Технологиите премахват нуждата от много работници и така безработицата ще расте. Не всички безработни ще хукнат да стават програмисти или други компютърни специалисти, но ще искат да се хранят. А храната идва от нивата. И в мола има храна, но за нея искат пари, които безработният няма. А слънцето на селската нива грее безплатно и прави храна ако човек се потруди малко. Колкото по-рано се проумее, че това е правилният път за решаване на проблемите, толкова по-рано и ще се решат те. И тогава въобще няма да се интересуваме от някакви си конвенции.
http://www.novini.bg/news/315936-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D1%82%D1%83-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-(%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE).html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия