Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Re: Eлектрогравитация

(1/13) > >>

teofilius:
Не намерих тема за електрогравитацията за това пускам тук последните ми два клипа от днес с положителни резултати с електрогравитация. Във видеата съм дал обяснения: 

https://www.youtube.com/watch?v=siGFFuYMclA

https://www.youtube.com/watch?v=H3Xikygqe0Q

Радико:
Изгледах видеата, но нещо не схващам каде тук е гравитацията. Виждам демонстрация на сила която в случая действа перпендикулярно на вектора на земното привличане. Със коя гравитация си взаимодейства устройството за да се завърти? Със земната очевидно не взаимодейства.

teofilius:
Думата "електрогравитация" е условно понятие в случая за не реактивна двигателна сила или принцип без използване на гориво и се в тоя ред на понятия. Експериментите ми са не директно противопоставяне на земната гравитация а перпендникулярно тъй като тук експериментирам с малки напрежения и сили и целта ми е по-скоро да имам положителен резултат на движение в пространството и да го регистрирам колкото и да е нищожен, а за вертикална тяга това е друг етап в който параметрите и конструкциите ще са подобрени. По тази причина целия експеримент виси на тънка корда а управлението е безжично за да е всичко максимално чувствително и дори при нищожна тяга да имам движение. С такава чувствителна въртележка спокойно мога да експериментирам и с ЕМ ДРАЙВ но идеите ми са нещо по ефективно.
  В случая моделите на експериментиране са наподобяващи лифтера с тази разлика че тънкия проводник е вътре във алуминиевата лента но е несиметрично разположен в нея. По ефективно е ако тънкия проводник е отвън и плътно до лентата. Единия от моделите не е изолиран от околния въздух, което предполага частичен йонен вятър но не обезателно. При другия вариант модела е изцяло изолиран. Имам идея и за по-добър експеримент в който конструкцията ще е още по-добре изолирана но и по-ефективна да създава тяга. Експериментите ми са от една страна да съм сигурен че определен принцип ще работи и във вакуум - тоест в космически условия. Другото е оптимизация на съчетанието от форми и симетрия за максимална тяга. Разбира се мога и ще проведа опити и във вакуум но засега това правя. Ще направя и опит във вода което ще е интересно за мен. Когато имам оптималния вариант като дизайн и ефективност ще повиша параметрите на захранването и моделите така че вертикалната тяга да е достатъчна да вдига собственото му тегло + полезен товар и така продължаваме напред но и нагоре :) .

GreenHulk:
От всички комбинации на проводниците за сега коя дава най-голяма тяга?
Правил ли си проверки ако са разположени под ъгъл проводниците,  има ли разлики?

За опита във вода - това с напълно изолирани проводници ли?
Разрядите биха ли създавали във водата някакви допълнителни ефекти, може би ще трябва и тестовата постановка за водата да е различна, с по-малка площ, да се ограничи  съпротивлението и др.

teofilius:
Имам още няколко варианта да изпитам. За във вода всичко ще е изолирано но ще наподобява лифтера. Тънкия проводник ще е в шлаух плътно до алуминиевата лента. Под ъгъл става и такава е третата постановка но те са по-маломощни и там идеята е изобщо да изключа йонния вятър и да зная че ще работи и във вакуум. Също ми дава и определено теоретично обяснение за принципа. Още малко ще поекспериментирам и ще съм наясно за оптималния вариант.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия