Животът- начин на употреба! > Екология
Защо се затопля климата
Радико:
Колеги бих искал да ви запитам:
Защо не вземете да сковете две сандъчета като за разсад със стъклена страна и по един термометър във всяко сандъче едното да бъде пълно със обикновен въздух в другото да има силно повишена концентрация на СО2 да видиме как при излагане на слънце ще се променя температурата в двете сандъчета. Ако СО2 действително е парников газ би трябвало в сандъчето с повишената му концентрация температурата да е по висока. Дали?
Може би, ама нада ли.
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 29, 2019, 04:30:36 am --- макар че като го направих за първи път, домашната си градинка, като засадих домати директно във тревата, даже и с бурени около тях, съседите ме мислеха за луд.......
--- Край на цитат ---
Ми прави са съседите ама по скоро си превъртял от четене на глупости в нета ма не си сам да знаеш има много като тебе.
MTM:
Не исках да коментирам по темата,но. Това са си космически цикли... (няма да ги обяснявам), защото ги знаете. Те са главните виновници. И човешката дейност, също допринася, за затоплянето. Някъде около 5%.но останалото е дело на космоса..
epwpixieq-1:
--- Цитат на: krasias в Ноември 29, 2019, 09:02:12 pm --- Ми прави са съседите ама по скоро си превъртял от четене на глупости в нета ма не си сам да знаеш има много като тебе.
--- Край на цитат ---
krasias, няма по-лошо нещо за напредъка, в която и да е сфера, от установеното мислене. И понеже не сте запознат, за съжаление тези хора "лудите" са много малко, в противен случай много земеделци и земеделски стопанства, едри и малки, щяха да са като този фермер, който прави точно това само на скромното пространство от 6 000 декара и е с най-печелившата ферма във Северна Дакота https://www.youtube.com/watch?v=uUmIdq0D6-A&t=1317s . Ако не знаете там има повече от 200 дни в годината под нулата, представете си какво е да си високо печеливш фермер при тези условия. И понеже има много колеги които не разбират Английски ето и статия на Български та поне, преди да се изказвате по каквото и да е, прочетете и осмислете какво казват хората, път тогава решавайте за себе си дали ще продължавате да повтаряте грешките на които сте научени: https://fermera.bg/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/item/25809-no-till-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F,-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5
krasias:
epwpixieq-1, какво си взел да ми даваш примери с тия мошеници американците и очакваш да му повярвам на тоя ма виж какво пише сади специални култури за да не става ливада. А какво си мислиш че не виждам какво правиш ти самия, след хиляди години облагородяване и култивация на растенията които отглеждаме ти отново ги захвърляш там от където са дошли. Странно какво очакваш да се случи, освен инволюция нищо друго няма да се получи по твойте методи и начин на мислене. Знаеш ли агрономите орат и обработват почвата за да има повече реколта та да ядът и тия дето само висят на компютрите развиват разни велики теории които ако се приложат човечеството ще умре от глад. Ясно ли ти е че е нужна повече реколта не просто да покажеш че си отгледал 2-3 домата, ето аз тази година съм раздал 200кг домати 150кг краставици и повече от 1тон сливи, ама за да ги раздам съм ги отгледал и е имало и достатъчно и за мен. Ама ако ги бях нахвърлял из ливадата дали щеше да има достатъчно за собствена консумация много се съмнявам. Знаеш ли колко малко народ се занимава със земеделие а всички искат да ядът как ще решиш този проблем с твоя чисто дивашки метод.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия