Животът- начин на употреба! > Екология
Защо се затопля климата
plcsoft:
Ужас! :( :( Без да съм ходил в Америка или Канада съм си съставил правилно мнение за обществената тирания, там. Просто са добре дресирани роби докато смъртта ги победи! И тука ни чака същото, нали стройм капитализма.
ventsy74:
Радико е бял човек,ще поживее година две и ще разбере сам какво му думате горе.
Преди дваисетина години в Барселона ме заговори един възрастен дядо.Добре облечен и явно богат човек.Не разбрах защо беше решил че говоря испански но как и да е.След,като разбра че съм Българин започна да си меля нещо за Стойчков от ,което нищо не разбрах но кимах съгласително.По едно време тоз пич се спря и ми вика '
-Ама ти не може да си българин'
Питам го
-Що да не може?
А той ми вика
-Вие българите сте чернокожи ,по-тъмни сте.
Обясних му разбира се ,че тези ,които е виждал са цигани и са много далеч от представата му за Българин.
Та това са хората ,които представят България.
Радико съвсем скоро ще се убеди сам,че живота там въобще не може да се сравни с живота тук.
Аз принципно харесвам Германия и най вече Холандия но не бих отишъл да живея там.За мен тази земя тук е свещенна и скоро ще го докажа.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: plcsoft в Ноември 30, 2019, 09:18:44 pm ---Без да съм ходил в Америка или Канада съм си съставил правилно мнение за обществената тирания, там. Просто са добре дресирани роби докато смъртта ги победи! И тука ни чака същото, нали стройм капитализма.
--- Край на цитат ---
plcsoft, хората са навсякъде овце, и на запад и на изток, и даже няма значение колко са умни или колко са научени ( което е различно от това колко сами са научили ). Много пъти съм казвал, способността да се мисли не се научава, тя е като дарба която развиваш ако имаш предпоставките.
Понеже имам дългогодишен опит от живота в САЩ (над 2 десетилетия, минавайки през тяхната университетска система, деже през докторска програма Ph.D., и през професионална реализиация като ръководещ, не голям, но технически много силен екип, за изграждане на разпръснати софтуерни системи), както някои по-досетливи колеги може би вече са осъзнали на база на информацията и познанията ми, мога да кажа че има много лоши неща така е, особено произлизащи от огромните индустрии, които са хванали системата като октоподи, но има и много добри, от страна на инициативност, спазване на закони, вежливост в отношенията, да зачиташ мнението на другите и да не обаждаш, да не пречиш на други хора, както и силен пионерски дух за решимост да се правят нови неща. Има много разтегливи мнения за, добри и лоши за САЩ. много от които са верни но има и много неверни неща които хората, които не са живели отвъд океана, не могат да осмислят за "смелия нов свят", както го наричат, и защо така е еволюирал исторически. Тук обаче не е тема за такава съвсем странична информация.
Добре е да се концентират коментарите върху темата, критики и поддръжки, а не да се хващаме за странични неща и така отиваме във абсолютно неадекватна посока на коментарите.
Радико:
--- Цитат на: plcsoft в Ноември 30, 2019, 07:44:12 pm ---Е аз му спестих, тези въпроси от вежливост! Но пък ти ги зададе на място, право в десятката! Любопитно ми е какво ще отговори, като изтрезней!? ;D
--- Край на цитат ---
Отговарям веднага:
Мой приятел който е по отдавна тук в Германия От преди две години по точно, в момента преговаря да закупи къща която е с три стай гараж и малко дворче за 40000 евра. Или още една друга която е със повече стай за 60000 евра. Което ще рече, че ако и аз и жена ми работиме тук за десет месеца изкарваме толкова пари но понеже ще трябват пари и за бира сметни ги 20 месеца. Това в милата ни родина ше го плащаш поне 20 години. За тези пари работя точно 8,1/2 часа на ден. Спокойно и достатъчно бавно за да изпипам внимателно и с любов всяко нещо което правя. Тук не се гледа с добро око на бързо свършената работа. Има ли други въпроси или да се връщаме към темата.
ventsy74:
Да къде си у германско?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия