Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Топене и леене на стомана

<< < (2/3) > >>

Радико:
Със алуминиев двуокис, демек кварцов пясък ще стане ли, че навсякъде където намирам такива им дават 1200 1300 °C.
гледам за по високите температури дават борен нитрит, борен карбид и подобни все карбиди и нитрити. Тука в ибея намерих някаква паста ама дали ще стане???
пише: (up to 2000 °C) ама това Ъп отпред нещо ме притеснява.
https://www.ebay.com/itm/Boron-nitride-paste-high-temperature-resistant-mold-release-40-gr-/282676859887?hash=item41d0da93ef:g:3eUAAOSw0BdZ0SZB 

dmitarp:
Извинявам се аз съм сбъркал в моя предишен пост имам в предвид Al2O3 диалуминиев триоксид, кварцовия пясък е SiO2, наистина неговата огнеупорност е по ниска 1500 оС, и има много фазови превръщания при нагряване и след време се напуква. Имам и друга идея, но не съм пробвал взимаш варовик, изпичаш го на 1000 оС и правиш от него пота, устойчив е до 2000 оС, обаче се разваля от влагата, и затова не трябва да изстива, същото можеш да направиш и с доломит, това вече е устойчиво и на температура и на влага. Но според мен по добро от графита няма, единствения недостатък е, че е силно топлопроводен и се губи топлина от него

Радико:
Графита със сигурност ще даде отражение в количеството въглерод в сплавта а в моя случай това е недопустимо. става дума за материала за моя проект за точката на Кюри.
Атос, 20 грама са почти три кубични сантиметра.  И това ми се вижда много в предвид цената на материалите които влагам, но ако намаля още количеството ще се наложи да меря някои неща в милиграми.

Коев:
Аз имам опит с изгаряне на органични проби в порцеланови тигели в лабораторна муфелна пещ.
Тези тигели,( или тигли) предполагам, че ще издържат и на над 1800°. Използват се  в клиничните и  аналитичните лаботатории за определяне пепелното съдържание на различни сухи органични проби.

Радико:
Коев, от къде може да се купи такъв тигел, във жълтият магазин дали ги има.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия